Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekilli M. Levent BÜLBÜL, dün Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak ilçemiz Sakarya Hendek ilçesi hedef alan ırkçı söylemlere cevap verdi. 

“Gerçekleşmiş olan olayla alakalı cinayeti sesi ile alakası yapmış olduğu değerlendirme üzerine söz almış bulunmaktayım en değerli milletvekili ve aynı zamanda Sakarya Milletvekili ve Hendek doğumlu hem de ekli olan birisi olarak bu meseleyi çok iyi bilen birisi olarak bu sözü alma ihtiyacı hissettim Sakarya Türkiye'de millet olma bilincini birlik beraberlik içerisinde yaşamak ruhunu en güzel en güzel şekilde temsil eden kendi içerisinde yaşatan bir vilayeti Sakarya'da bu zamana kadar çok defa bir takım yok provokasyon girişimleri olmuştur. Fakat Sakarya'da yaşayan Herkes bu millete bu memlekette bağlıdır ve var olduğu memleketi var eden değerlerin hepsinin takipçisidir.
 
Burada doğusu ile batısı ile güney ile kuzey ile osmanlı bakiyesi Kafkaslardan Balkanlardan yurt içinden birçok yerden insanın beraber olduğu akraba olduğu etle tırnak olduğu bir cinayettir bu noktada Sakarya ile alakalı olarak bu tarzda değerlendirmenin yapılmasına asla ve asla kabul edemeyiz cinayet hadisesi bu şekilde olmamıştır bu hadisede etnik köken ayrımından veyahut da farklılıktan ortaya çıkan bir cinayet değildir cinayetinin faili şüphesi durumunda olan başka bir kimse ile olan husumeti dolayısıyla oraya gittiğinde anlık bir karşılaşma neticesinde bu cinayet meydana gelmiştir fail olan tarafı da tanıyoruz. Mağdur olan tarafına tanıyoruz iki ailede bizim hem de uzun uzun yıllardır yaşayan Hendek'te iyi dostluk ilişkileri içerisinde olduğumuz insanlardır. 
 
Fakat bu iki taraf da birbirini tanımamaktadır o esnada karşı karşıya gelmişlerdir ve kesinlikle hiçbir etnik mülahaza söz konusu olmamıştır. 
 
Hendek'te böyle bir durum söz konusu değildir meselenin bu şekilde istismar edilmesini Ben kınıyorum. Hiç kimse gölgede güneşlenmek atmasın buradan Sakarya'dan böyle bir malzeme kimseye çıkmaz. 
 
Anadolu ajansına yapılan açıklama ailenin yaptığı açıklamada dün kamuoyu ile paylaşılmıştır bu açıklamaların esas alınmasını rica ediyorum hepinize saygılar.