17 Günlük Kapanmanın tüm haftalarında korona mücadelede sıkı önlemler ülke genelinde uygulanırsa, Sakarya ilçeleri arasında Hendek vaka ve hasta sayılarında liderliğini hiç bir ilçeye kaptırmadı.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi Kapsamında 29 Nisan saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması bugün saat 05.00 itibari ile sona erdi. Tam kapanma sebebi ile 17 gün boyunca evlerinde kalan vatandaşlar adeta Hendek ilçe merkezine akın ettiler.

Korona önlemleri 17 günde dede fayda etmeyerek ilçeler klasmanında birinciliğini kimseye kaptırmayan Hendek bu dalda kapanma günlerinde verilen toplu iftarlar , yapılan toplantılar ve ziyaretler tüm hızıyla dur durak bilmeden devam ettti.

17 Günlük Tama Kapanmanın ardından Haftanın ilk iş gününde ilçemiz Hendek’te vatandaşlar ilçe merkezinde yoğunluk oluşturdular Son Açıklanan Haftalık vaka oranlarında ilk sırada yüz binde 161,6 ile Hendek ilk sırayı aldığı bu günlerde Yaşanan yoğunluk ve vurdumduymazlık pes dedirtti.

Tüm Yurtta olduğu gibi ilçemiz Hendek'te kısıtlamanın kalkmasının ardından sabahın erken saatlerinde cadde ve sokaklar hareketlenmeye başladı.

Hendek Cumhuriyet Meydanı Muammer Sencer Caddesi Alparslan Türkeş Caddesinde ise adeta insan seli yaşandığı görüldü Birçok Fatura ödeme Noktası önlerinde Banka PTT önlerinde uzun kuyruklar oluşurken Sosyal mesafe unutuldu gün boyu süren insan yoğunluğuna ilerleyen dakikalarda araç Trafiğine eklendi ilçe merkezinde Kitlenen Trafikte İlerlemekte zorlanan sürücüler bu duruma tepki gösterdi

Alınan önlemler ve sürdürülen tüm çabalara rağmen oranların değişmesi ilçe de tedirginlik uyandırırken, maske takmayan , caddede oturan, ve kalabalık ortamlarda sosyal mesafelerin unutulduğu çok ortam ve mekanla bu konuda da birinciliği kimseye kaptırmayacağa benziyor.

Yetkilileri çabaları sonuç vermemesi durumunda ilçede virüs ve faka sayılarının artmasından korkuluyor.