İçemiz Hendek yeni mahallede yağmur suyu projesinin ilk etap çalışmalarının ardından ikinci etabını bekleyen bölgelerde yağışlar ardından caddeye komple yağmur suyu oturmakta…

Perşembe günü yaşanan, anlık yağışlar sonrasında cadde bu hale gelirken, Sürdürülen projelerin yapılmaması durumunda daha büyük yağışlarda ana halterlere kadar inecek olan yağmur suyu büyük su baskınlarına neden olabileceğini gözler önüne bir kez daha serdi.

Yeni Mahalle Beştepeler Caddesi üzerinden gelmekte olan yağmur suyu hiç bir alana sapmadan, Hendek Cumhuriyet okulunun önünde yer alan trafik ışıklarından sağ yöne saparak, D-100 Karayolu , Fiskobirlik 1536 Sokak üzerinde yer alan 2036. Sokak 1/15 ve 2/22 alanlarında biriken yağmur suyu 10 cm yi aştı.

Bölgede altyapı çalışmasının olmaması suyun gidebileceği bir alanında bulunmaması , caddeye atılan asfaltın üstünde bu denli su birikintileri yaşanmasına neden olmakta.

Yetkililerin ikinci etap çalışmalarının bir an önce başlamasını isteyen Yeni Mahalle sakinleri, ana caddelerden biriken suların, ara sokaklara ulaştığını dile getirerek yardım istediler.