Pandemi sürecinde Hendek Salı pazarı zaman zaman sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle kurulmazken, yeni normal döneminde kurulan ve her hafta salı günü vatandaşa hizmet veren salı pazarında, bir çok pandemi kuralı adeta hiçe sayıldı.

Yetkililerin uyarılı hiçe sayıldığı Hendek salı pazarında anlık denetimler cezalar ve uygulamalar da fayda etmeye başlayınca, HES KODU dönemi için düğmeye basıldı.

Virüsün bu durumda bölgede yayılımı ve toplu vatandaşların kalabalık bir şekilde giriş yaptığı salı pazarında 2 haftadır HES KODU zorunlu hale gelince geriye dönük gerçekler bir kez daha ortaya çıktı. Meyer son iki haftada karantinada olması gereken 23 kişi aramızda pazar yeri girişine kadar gelip, giriş esnasındaki HES KODU süzgecine yakalandı bu durum ortaya çıktı.

Hendek Kapalı Pazar yerinde geçen hafta başlatılan uygulama ile Jandarma , Polis Zabıta ve İlçe Sağlık Müdürlüğünden ekipler, Salı pazari girişlerinde, ateş ölçüm HES KODU sorgulama faaliyetlerinde bulundukları sırada adeta şoka uğradılar.

Hendek de karantinadayken pazara girmeye çalıştılar...

Karantina sürelerini doldurmayan ve dışarı çıkıp üstüne üstlük salı pazarına kadar gelen korona virüs karantinası, coronavirus riski taşıyan temaslı vatandaşlardan 20’si geçen hafta 3’ü bu hafta olmak üzere tam tamına 23 karantinalı vatandaş, salı pazarına girmek isterken  HES KODU sorgulama süzgecine takıldılar.

Hendek de karantinadayken pazara girmeye çalıştılar...

Bu durum sonrasında, karantinada olan şahısların, Hendek’in birçok noktasında olabileceği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Virüsün yayılımının azaltılması için , karantinadaki vatandaşlar ve bunlara temaslı olan vatandaşların kesinlikle dışarı çıkmamaları  istenmektedir.