Hendek pandemiye rağmen artan alt ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte 40 proje başlattı

“2 YILDIR DURMADAN ÇALIŞTIK”
“BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜZEL”
“HENDEK BİZE EMANET”
“40 ALTIN PROJEYLE ATILIM DÖNEMİ”
“HENDEK HER ALANDA GELİŞİYOR”
“ÖNEMLİ OLAN ZOR OLANLARI YAPMAK”

Alt ve üst yapı çalışmaları ile birçok alanda mahallelere hizmet yağdığını söyleyen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “25’i vaat toplamda 40 projede çalışma başlatılırken, 21’i hizmete alındı. Rekor kıran kilitli parke ve yol bakım onarım çalışmalarıyla, toprağın altına yapılan dev yatırımlar, ulaşım, pandemi mücadelesi, sosyal ve kültürel etkinliklerle bugün dünden daha güzel” dedi. Babaoğlu zor olan her işi başarmak için çalıştıklarını söyledi.

HENDEK BİZİM TURGUT’A EMANET

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin 2.yılında önemli açıklamalarda bulundu. Görev süresinin 2 yılını değerlendirip, hedeflerini anlatan Başkan Babaoğlu modern şehircilik anlayışı ile sorunlara kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi.  Babaoğlu, “Her alanda etkisini gösteren, vizyon projelerle adından söz ettiren gerçek manada dolu dolu 2 yılı geride bıraktık. Şeffaflıktan ve adaletten taviz vermeden, tüm Hendek’i kucaklayarak ortak değerlerimizin ışığında, şehrimizi geleceğe taşıyoruz. Kurumlar arası işbirliği ve Cumhur İttifakının gücüyle hizmet seferberliğimizi, artan enerjimizle taçlandırırken, durmadan yorulmadan yolumuza hızla devam ediyoruz. Yaptıklarımızla Hendek geleceğin en gözde, en marka şehirlerinden biri olacak. Üretken belediyecilik anlayışıyla heyecanımız hiç bitmeyecek, yeni umutlarla yeni hedeflerle, sürekli çalışan ve üreten olacağız. Bizim Hendek’e sözümüz var. Hendek bize biz Hendek’e güveniyoruz. Hendek’in Bizim Turgut’u Hendek’i tüm Hendeklilerle geleceğe taşıyor. Hendek için daha çok çalışmaya, üretmeye ve bu şehri marka şehirler sıralamasında en üst düzeye taşımaya gayretle devam edeceğiz” dedi.

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ: 25 PROJE VAADİ

Pandemiye rağmen Hendek’in yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hizmetlerin durmadığını anlatan Başkan Babaoğlu, “Seçim öncesi söz verdiğimiz 25 projeden 11’ini uygulamaya aldık. 14’ü ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Süleyman Seba adını verdiğimiz Spor ve Yaşam Merkezi sözümüzü yerine getirirken, atış poligonu ve futbol akademileri bu tesis içinde yer alacak. Vatandaşımıza gıda ve giysi desteği sağlayan sosyal projeler başlarken, kültür etkinlikleri aralıksız devam etti. Pandemi sonrası daha da fazla etkinlikler olacak. Mezbahaneyi hizmete aldık, restore yöntemiyle mahalle konağı ve sosyal alanlar oluşturmaya başladık. Ulaşım eylem, otopark, her bebek bir fidan ve tarımsal kalkınma projelerini hayata geçirdik. Pazar yeri projemizi Yenimahalle’de başlattık, esnafımızla en uygun zamanda faaliyete başlatacağız. İmar plan ve uygulamalarında adaleti tesis ederken, Çamlıca Göl Yayla projesine Dikmen’i de dahil ederek Valiliğimizle birlikte turizm master planı başlattık. Alparslan Türkeş Park’ında güneş enerji panelleriyle yenilenebilir enerjinin ilk adımlarını attık. Proje alanlarında bunların sayısı artacak. Kadın, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi projemiz, inşası biten HAKOM binamız içinde hizmet verecek. Bilimsel Araştırma Merkezimiz Nitelikli İstihdam Merkezi içinde hizmet verecek. Toplu konut, kentsel dönüşüm, hasta misafirhanesi, macera park, meydan tasarım, kültür sanat merkezi, ulusal eğitim kampüsü ve alt geçit projelerimizin hazırlıkları sürüyor” dedi.

HİZMETLER HARİÇ PROJE SAYISI 40 OLDU

25’i vaat toplamda 40 projenin uygulamada olduğunu anlatan Başkan Babaoğlu, 21 eserin hizmete sunulduğunu söyledi. Babaoğlu, “Vaatlerimizin dışında mahallelerimizin simgesi olmuş tarihi çeşmelerimizi aslına uygun restore ederek yeniden hizmete sunmaya başladık. İlk proje Karatoprak’ta yapıldı ve tamamlandı. Sıfır atık projesi, yağmur suyu, eğitim ve teknoloji yatırımları, Kazımiye Köprüsü, Uludere Park, Yeşilyurt İş Merkezleri, Zeki Cömert Çay Bahçesi, Huzur Evi Bocce Sahası, Alparslan Türkeş Yaşam Parkı, 112 acil istasyonu, Afet ve Koordinasyon Merkezi ile Çocuk Dostu Sokak projelerini de Hendek’e kazandıracağız. Söz verdik yapıyoruz, hem de fazlasıyla. Bu eserlerin her birini açılışlarla temel atma törenleriyle yapabilirdik, ancak pandemi nedeniyle törenlerimizi yapmadık. Diğer yandan bu projelerin yanında belediyemizin yol bakım onarım gibi hizmetleri de artarak devam etti. Bir yandan da pandemi ile mücadele ettik” ifadelerine yer verdi.

AÇIK, ŞEFFAF VE ADİL

Babaoğlu şunları söyledi; Adil ve adaletli olacağız dedik. İmar uygulamalarında adil yönetim ve vatandaş rızası yüzleri güldürürken, e-imar uygulaması, yerinde bilgilendirme gibi yenilikçi adımlar hizmet kalitesini arttırdı. 25 metruk bina yıkımı yapılırken, 43 estetik kurul kararı almışız. Denetim ve kontrollerin dışında 7933 imar bilgilendirilmesi yapıldı.  Gerçekleştirdiğimiz 12 ayrı ihalede yasal mevzuatın dışında herkesin haberi olması için özen gösterdik. Haberim yoktu sözü tarih oldu. 2 yılda karara bağladığımız 239 meclis gündem maddesini görüşmeden önce internet sitemizde ilan ederken, encümen ve komisyon kararlarını da erişime açtık. Ayrıca meclisimizi canlı yayınlıyoruz. Mecliste Cumhur İttifakının gücü hissediliyor. Kararların yüzde 90’ı oy birliğiyle güçlü bir şekilde alınıyor. Meclisimizin uyumu ayrıca Türkiye’ye örnek oluyor. 

İSTİHDAM VE YARDIMLAŞMA

Vatandaşlarımızdan gelen 6328 talebi zamanında çözmeye çalıştık. Yüzde 70 çözüme ulaşma oranımız var. Bunun yanında, iş arayan ve işverenleri buluşturan Bel İş aracılığıyla 5637 vatandaşımızı işe yönlendirmişiz. Nitelikli istihdam merkezi projesiyle istihdam artacak. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyoruz. 2227 haneye sıcak aş desteği verirken, 824 hanede evde temizlik hizmet verildi. 1600 aileye ramazan, 1799 aileye de gıda destek kolisi verildi. Çölyak hastalarımıza özel ilgi gösteriyor, düzenli glütensiz gıda desteği veriyoruz. Temizlik, giyecek ve yakacak yardımlarıyla da Hendek yalnız değil. Çevremizde yaşanan olaylara da duyarsız kalmadık. Düzce’de sel, İzmir’de deprem felaketinde afetzedelerin yardımlarla yanında olurken, İHH ile birlikte İdlib’e yardım desteğinde bulunduk. Hendek bu konularda çok duyarlı ve hayırseverdir. 

MAHALLELERE HİZMET YAĞDI

2 adet sıfır çöp kamyonu, ağaç budama makinesi ve paletli ekskavatör hizmet filosuna dahil ederken, şantiyemizi daha güçlü hale getirdik. Çürümeye bırakılmış hurda ya da Hendek’e yakışmayan araçları ihale yoluyla satışını yaptık. Araç filomuz her geçen gün güçleniyor. 1 Milyon liralık yatırımla 5 farklı boyutta üretim yapan taş kırma eleme tesisini hizmete aldık. Hendek’in alt ve üst yapı ihtiyacı olan kilitli parke, bordür, büz gibi imalatlar arttı. Bu çalışmalar sokaklardaki hizmetleri arttırdı. Bakın 123, 358 M2’lik alan ilk defa kilitli parke ile buluşurken, 24 km uzunluğunda yeni yaya yolu yapıldı. Ekiplerimiz durmuyor. 16,60 kilometre uzunluğunda yolda asfaltlama çalışması,  toplam uzunluğu 701 kilometreyi bulan yolda bakım onarım yapıldı. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri çok iyi biliyoruz. Bunlar sırasıyla çözülecek, Hendek’imizde Allah’ın izniyle hizmet gitmeyen sokak kalmayacak. Hendek Belediyesi tam kadro sahada çalışıyor” dedi.

TOPRAĞIN ALTINA BÜYÜK YATIRIM

Zor denilen işi başardık, toprağın altına altın gibi yatırımlar yaptık. Yenimahalle, Akova, şehir merkezi diğer mahallelerde yeni yapılan yağmur suyu hattının toplam uzunluğu 20 kilometreye ulaştı. 75 kilometrelik eski hatlar elden geçirilirken; V kanallar, alt yapı ve menfezlerle yağmur sularının tahliyesi güçlü bir şekilde yapılabilecek.   Yerin altına yapılan bu yatırımların her biri Hendek’in geleceğini daha güçlü bir hale getiriyor. Bu yatırım görülmüyor. Görülmediği gibi bozulan yol nedeniyle vatandaşımızın tepkisi de oluyor bu da çok doğal. Bunu yapmak zorundayız. Toprağın altı altın gibi diyoruz. İhmal etmiyor, görmezden gelmiyoruz. Her yağmurda su basan alanlarda büyük yatırımlar yapıyoruz. Bunların güzelliği yıllar sonra ortaya çıkacak. 

ULAŞIM EYLEM PLANI VE OTOPARK

Şehir içi ulaşımda soruna neşter vurduk. İlçeler arasında bir ilki yaptık, bu da alt yapı gibi zor bir iş. Biz zoru seviyoruz. Önemli bir plan hazırladık ve etaplar halinde uygulamaya aldık. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin ulaşımda değişim yapıldıysa tepki alır. Çünkü alışkanlıklar var. Trafikte kaosun ve karmaşanın nedeni düzensizlik ya da kuralsızlıktır. Kaldırıma ya da çift sıra araç parkı yapılırsa trafik elbette kilitlenir. Bunu engelleyecek düzenlemeler aldık. Kural getirdik. Düzen getirdik. Ulaşımda bilimin öngördüğü evrensel normları uygulamaya çalışıyoruz. Bunun yanında elbette otopark ihtiyacına da mevcut durumu en iyi değerlendirerek çözüm üretiyoruz. Cep otoparklar ve yeni otoparklarla bu işi çözeceğiz Sabır ve zaman isteyen zorlu bir iş yapıyoruz.

PANDEMİ: DEZENFEKTAN VE TABLET DESTEĞİ

Salgın tehdidi başladığı andan itibaren bizler de aziz milletimizle birlikte Hendek Belediyesi olarak topyekûn seferberlik başlattık. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız ve 18 yaş altı vatandaşlarımız için özel ekipler kurulurken, ulaşım filomuzda bulunan otobüs ve minibüsler, sağlık çalışanlarımızın kullanımına tahsis edildi. Sokaklar tazyikli su ile temizlenirken, kurulan 3 ayrı ekip halkın ortak kullandığı tüm ortak noktalarda dezenfekte çalışmaları yapıyor. Denetimler sürüyor.  Kargalı Yeniköy’de ihtiyaç sahipleri için patates ekilirken,  belediyeye ait iş yerlerinde kiralar ertelendi. Karantina yurtlarının su, berber ve kuaför esnafına hijyen seti dağıtıldı.  Ayrıca 184 öğrencimize tablet bilgisayar dağıttık.

SIFIR ATIK VE 5 FİDAN HEDEFİ

Çevrenin ve geleceğimizin korunması adına başlattığımız sıfır atık hedefini dünya standartlarına taşıyacak projeyi başlattık. Sıfır Atık Merkezi projesi 1 milyon lira hibe aldı. Şehrimizde konuşlandırılan atık merkezlerinin sayısı artacak, geleceğimiz daha garanti altına alınmış olacak. Tarımsal faaliyetlerle ilkleri başardık.  Eğitim ve desteklerle üreticinin yanında yer alırken, yeşile büyük önem veriyoruz. Bu yıl Her Bebek Bir Fidan ile koordineli bir şekilde toplamda 5 bin adet farklı türde fidanı toprakla buluşturacağız. 

İŞTE ENGELSİZ HENDEK

Hendek’te yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata dâhil olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik daha çok sosyal projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Şehir yaşamını da kolaylaştıracak adımlar atarken verilen desteklerle bir tebessümleriyle bizlerde mutlu oluyoruz.

KÜLTÜR ETKİNLERİYLE FARK

Pandemi kısıtlamaları gelene kadar gelen kısa sürede büyük etkinlik ve programlara imza attık. Eğitim, seminer, anma, şenlik ve birçok etkinliklerde yüzbinler Hendek’te bir araya geldi. Hendek bu alanda Sakarya’da öncü konuma gelirken, sosyal ve kültürel etkinliklerle yüzbinlerce kişiye hitap ettik. Pandemi bittiğinde fark yaratan, her kesime hitap eden güzel ve farklı etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz. 

SOKAK HAYVANLARININ DOSTU

Hayvan barınağımızda 700 can dostumuzu misafir ediyoruz. Hayvanseverlerimize bu noktada verdikleri destekler nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bunun dışında şehrin muhtelif yerlerinde mama evleri yaptık, sayılarını arttıracağız. Ayrıca yeni bir hayvan barınağı inşa edeceğiz. Bu konuda çok iddialıyız. Avrupa’nın en iyisi olacak. Bizi sevindiren güzel olaylardan biri de sahiplendirme. 201 can dostumuz yeni ve güzel yuvasına kavuştu. Hendek bu konuda özverili ve gayretli.

GÜÇLÜ HİZMETLERLE GÜÇLÜ YARINLAR

Kurum içi teknolojik yatırımlar ve eğitim alanında yaptığımız çalışmalarla hayatı kolaylaştıran adımlar atıyoruz. Sporun her branşında sporcularımızın yanında oluyoruz. Tüm kurumlarımızla ve paydaşlarımızla ortak akıl çerçevesinde geleceğimize ve çalışmalarımıza yön veriyoruz. Her alanda projelerimizle geleceğe odaklanarak, hemşehrilerimizle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Durmadan, yorulmadan Hendek’e hizmete devam edeceğiz. Birileri için değil, Hendek için çalışacağız. Fitneyle yatıp kalkanlara eserlerimizle en güzel cevabı vereceğiz. Menfaatleri için Hendek’e düşmanlık eden sistemli algı çetelerine dün olduğu gibi bugünde prim vermeyeceğiz. Onların derdi bizi boş işlerle meşgul etmek. Bizim boş işlere ayıracak vaktimiz yok. O yüzden fitneciler, algı çeteleri bizim için yok hükmündedir.  Hemşehrilerimizin her görüşünü 2 yıldır olduğu gibi ciddiyetle gündeme almayı sürdüreceğiz. Çünkü Bugün dünden daha güzel. Güçlü yarınlar güçlü hizmetlerle taçlanacak, artan hizmetler Hendek'in değerini üst seviyelere taşıyacak.