Kırgızistan Cumhurbaşkanı’na TDBB’nin faaliyetleri aktarıldı

Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, İstanbul'da Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği'nin açılışını yaptı. Kırgız Cumhurbaşkanı açılışta Kur'an okudu ve Türkiye ve Kırgızistan halklarının dostluklarının sonsuza dek devam etmesi için dua etti.  Programa Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci’de katıldı.
ALLAH TÜRKİYE'Yİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN 

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev açılışta ilk önce hazırlanmış sedirlere oturarak Fatiha suresini okudu ve dua ettirdi. Türkçe dua eden Almazbek Atambayev "Allah(CC) Kırgız ve Türk halklarını belalardan korusun. Allah Türkiye'yi başımızdan eksik etmesin" dedi. 

Kırgız Cumhurbaşkanı’nın katıldığı açılışta Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Kırgızistan İstanbul Başkonolosu Mirlan Arstanbayev, TDBB) Başkan Yardımcısı ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, TDBB Başkan Yardımcısı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Genel Sekreter Mustafa Başkurt, Zeytinburnu ve Bahçelievler belediye başkan yardımcıları katıldı. 
KIRGIZİSTAN'A YAPILMASI PLANLANAN ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ
Konuk Cumhurbaşkanı'nın kurdele kesimiyle başlayan programda Aatambayev, Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği Derneği'ne 'Issık Gölü' temalı bir tablo hediye etti. 

BİRLİĞİMİZ ÇALIŞMALARI AKTARILDI

Açılışta Kırgızistan'da Türkiye'nin çalışmaları kısa değerlendirildi. TDBB heyeti tarafından konuk Cumhurbaşkanı'na Kırgızistan'da yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verildi.