Hendek Belediyesi’nin yeni projesi: “Bekçi köpekleri”

 
Hendek Belediyesi tarafından yapılan Akova Mahallesi’ndeki Belediye Garajı’nı sokak köpekleri koruyacak.

 
Çift tel çit arasında köpekler olacak

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sokak köpekleri ile ilgili projesiyle ilgili, “Hendek Belediye Garajı’nı yaptığımız yerin etrafına yaklaşık 1,5-2 metre aralığında birbirine paralel tel çit çekeceğiz. Ve iki çit arasında köpek kulübelerimiz ve köpeklerimiz olacak. Fabrikalardan artan yemekler köpeklere yem olarak verilecek. Böylece tesislerimizi çok daha güvenli bir şekilde korumuş olacağız” dedi.

Dün hizmet verdiğimiz köpekler bugün bize hizmet verecekler

İnci: “Burada bekçilik görevini yapacak olak sahipsiz sokak köpekleri veterinerimiz tarafından bakımları yapılacak ve kısırlaştırılacak. Zaten Hendek belediyesi eskiden beri sokak hayvanlarının bakımlarını, aşılarını ve kısırlaştırma işlemlerini periyodik olarak yapıyordu. Dolayısıyla dün bakımlarını yapıp sokağa saldığımız sokak hayvanlarından bugün istifade edeceğiz” diye konuştu.

Köpeğime bakamıyorum

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, vatandaşlardan gelebilecek köpek isteklerine de eldeki imkanlar çerçevesinde yardımcı olacaklarını,” Köpeğime bakamıyorum” diyen vatandaşların köpeklerinin evlerinden alınacağını ve belediye tarafından sağlık kontrollerinden geçirileceğini söyledi. Başkan İnci, bu şekilde hem tesislerde daha az sayıda özel güvenlikçi istihdam edeceklerini hem de tesisleri koruyan köpekler projesiyle diğer özel işletmelere de örnek olacaklarını ifade etti.