Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen Hendek 2. Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı şenlikte, gökyüzünde renk şöleni yaşandı.

Renk şöleni

Bayraktepe Tesisleri´ne akın akın gelerek uçurtma şenliğine çocuklarıyla birlikte katılan vatandaşlar unutamayacakları bir gün yaşadılar. Hendek Belediyesi şenliğe katılan çocuklara 750 adet uçurtma hediye etti. Rengârenk uçurtmalarla gökyüzünü şenlendiren çocukların mutlulukları ve ailelerin çabaları renkli görüntüler arasındaydı. Uçurtma Şenliği´ne katılan Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Belediye Başkanı Ali İnci, çocuklarla yakından ilgilendiler. Şenlikte engelli çocuklarda katılarak ailelerin ve gönüllülerin yardımıyla uçurtma uçurdular.

"Bizler kırlarda koştuk"

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, baharın gelmesiyle düzenledikleri uçurtma şenliğinin her yıl tekrarlanacağını belirterek, "Bizler çocukluğumuzu kırlarda koşarak yaşayabildik. Uçurtmalarımızı kendimiz yaptık, onları uçurduk, daha yükseğe çıkarmak için yarıştık, mutlu olduk, Ancak şu anda çocuklarımız maalesef hemen her şeyi bilgisayarda görüyor ama yaşayamıyorlar. Bizler de çocuklarımızı hem kırlara çıkarmak hem de kendi çocukluğumuza doğru küçük bir ziyaret yapmak için düzenlediğimiz şenliğimizde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Gelecek yıllarda bu şenliğimizi daha da genişleterek uçurtmalarımızla gökyüzünü renklendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Aileler piknik yaptı

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan´da böylesine güzel bir günde kırlarda koşmanın tadını ve gökyüzünü renklendirmenin keyfini yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, programı düzenleyen Hendek Belediyesi’ne teşekkür etti. Kaymakam Ayhan, baharın gelmesine denk gelen programla çocuklara geçmişten gelen bir alışkanlığı yaşatmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,” Kırlarda çocukları ellerinde uçurtmalarla koştururken görmek kadar keyifli bir şey yok zannediyorum. Bende kızımı aldım, geldim. İnşallah bu şenlik her yıl gelişerek devam eder.”dedi.
Şenlikte bütün çocuklara uçurtma verilirken aileler de çocukları ile birlikte eğlendiler. Bazı aileler de piknik yapmayı tercih ettiler.