“Bayramı gönüllere taşıyalım” Dinimiz İslam’ın, bize yaşattığı kardeşlik, öğrettiği hakkaniyet ve bahşettiği istikamet ile idrak edeceğimiz Kurban Bayramı, inancın sabra, sabrın metanete ve Allah’ın emrine teslimiyete dönüştüğü müstesna zaman dilimlerinden biridir.

Bayramlar, iç dünyamızdan başlayarak sevgi ve huzuru dalga dalga topluma yaymanın, birbirimizi kardeş bilerek daha çok gözetmenin ve hoş görmenin, öksüzleri sevindirmenin, yoksulları barındırmanın, yakınlarımızdan başlayarak dargınları barıştırmanın ve sonuçta birbirimizin gönlüne girmenin sevincini yaşadığımız, insan olma üst kimliğinin öne çıktığı kutlu zaman dilimleridir. Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bayramı sadece kendimiz ve çevremizde yaşamayalım, onu evlerden evlere, gönüllerden gönüllere taşıyalım. Yakınlarımızı, komşularımızı, dostlarımızı sevgiyle kucaklayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı kutlar, bayramın aileniz, ülkemiz ve tüm insanlık için sağlık, mutluluk ve barışa vesile olmasını temenni ederim.
HENDEK BELEDİYE BAŞKANI
ALİ İNCİ