Yeşil Hendek 13 yılda 35 bin ağaç

Hendek Belediyesi, bu yıl ilçe cadde ve sokaklarına 4000 adet fidan dikti. Bu yıl dikilen 4000 fidanla Hendek Belediyesi 13 yılda 35 bin ağaç dikmiş oldu.

Hendek Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle ilçe cadde ve sokaklarına 1000 âdet ıhlamur, 1000 adet çınar, 1000 adet dişbudak yapraklı akçaağaç ve 1000 adet top kapalpa dikildi. Servetiye Caddesi, Beştepeler önü, Yenimahalle, Mandıra Sokak, Çevre yolu, Yeni Hastane Yolu, Çağlayan Caddesi, Çay Kenarı, Tepecik, Mezarlık yolu, yan yol, Ömer Bayraklı Paşa Caddesi, Tepecik camii yolu, Noksel İlköğretim Okulu Çevresi, Turanlar Mahallesi, Akovaspor futbol sahası çevresi, Yeşilyurt Mahallesi, Atatürk Kapalı Spor Salonu çevresi, Yeşiller Mahallesi, Eseler Caddesi, Atike Hanım Anadolu Lisesi Çevresi, Şehit Ahmet Ersoy Caddesi- Atike Hanım İlköğretim Okulu arası, İtfaiye önü, Dereboğazı Mahallesi ve ilçede bulunan tüm parkların çevresi ağaçlandırıldı. Hendek Belediyesi Fen İşleri tarafından takip edilen fidan dikme çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştirilirken 1999’dan bu yana dikilen ağaç sayısı 35 bini buldu.

“Yaş kesen, baş keser”

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendekliler’in çevre konusunda çok hassas olduğunu ifade ederek, “Hendek halkının sahip olduğu kültürel miras onun çevresiyle uyum içerisinde yaşamasını öğütler. Çevreyi incitmeden, tüm renk ve tonlarıyla bütünleşerek yaşam alanları oluşturması onun doğal kabiliyetidir. Bu kültür mirası “Yaş kesen, baş keser” “Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı dik” diyen bir anlayıştan beslenerek gelmektedir. Bunun doğal sonucu olarak Hendek, büyümesini gerçekleştirirken çevreyle barışık bir şekilde büyümektedir. Hendek en koyusundan en açığına yeşilin binlerce tonunu bağrında barındıran nadide bir doğa harikası olarak kalabilmiştir. Bizlerde göreve geldiğimizden yana 4000 adeti bu yıl olmak üzere yaklaşık 35 bin fidan diktik. Gelecek nesillere bırakacağız zannediyorum en büyük hediye yeşil bir Hendek’tir.”diye konuştu.