2022 - 2023 Yılı Eğitim Öğretim dönemi başında yıkım kararı nedeniyle veliler ve okul yönetimi Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yerel yönetimleri karşı karşıya getiren karar sonrasında öğrenciler Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nin bir bölümüne sevk edilerek tahsis edilmişti. 

Yıkımın tam olarak ne zaman tamamlanacağı ve mevcut okul arazisinin ne şekilde değerlendirileceği konusu bilinmezliğini korurken, bir çok hendekli nin  1977 - 78 yıllarında inşa edilen okulun kullanım ömrünün tamamladığı gerekçesi ile yıkım kararı alınmıştı.

Hendek Anadolu Lisesinde söküm çalışması sürüyor…

23 Kasım 2022 tarihinde Türkiye saatiyle 04:08'da merkez üssü Düzce Gölyaka ilçesi meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından okulda hasarın yaşanıp yaşanmadığı da merak konusu olurken, söküm çalışması sonrasında yıkıma geçileceği düşünülüyor. 

Hendek Anadolu Lisesinde söküm çalışması sürüyor…

Hendek Kamuoyu yıkım sonrasında bölgede ne yapılacağı sorunun cevabını merak edilirken, bölgenin tahsisinin Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olduğu bilinmekte. 

Diğer bir husus ise sürdürülen yıkım çalışmalarında gerek yüksekte çalışma iş güvenlik kurallarına gerekse sökülen materyallerin bir araya getirilmesinde iş güvenlik kuralları hiçe sayılıyor.