AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı, yaklaşan kongre öncesinde istişare toplantısını yaparak basında ismi geçen kişilerle yaptıkları görüşme sonunda aday olmakla ilgili bir çalışmalarının olmadığını açıkladıklarını teşkilatın tüm kademeleriyle yaptıkları istişareler neticesinde Sefer Sarı’nın aday olduğunu açıkladılar.
 
Tüzük gereği üç dönem Hendek İlçe Başkanlığı yaparak süresi dolan, İlçe Başkanı Şenay Sakal’dan sonra Hendek tek liste ile kongreye gitmeyi hedefliyor. AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı, il müfettişleri Mehmet Yılmaz, Ayhan Altun’un da katıldığı toplantıda 1 Ocak da yapılacak olan,  4. Olağan Kongresi öncesinde, ilçe başkan adayı olarak Genel Merkezinde takdiriyle Sefer Sarı’yı aday görmek istedikleri konusunda fikir birliğine vardılar.



Tek liste Hendek İlçe Teşkilatı’nda yapılan toplantıda, İlçe Başkanı Şenay Sakal, kongreye tek liste ile girileceğini söyleyerek, basında Hendek İlçe Teşkilatı’nda üç ismin adaylığının geçmesi haberlerinin asılsız olduğunu söyledi. Başkan Sakal “ Basın da adı geçen arkadaşlarımızla görüştük. Kendileri aday olmakla ilgili bir düşüncelerinin ve çalışmalarının olmadığını ifade ettiler. Biz teşkilatımızda kadın kolları, gençlik kolları ve üst kurulla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda tek aday belirledik.



Adayımız Sefer Sarı, AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar bizlerle yoğun bir gayret göstererek çalışmaktadır. Gençlik kollarından gelen Sefer Sarı, Sakarya’da yapılan tüm mitinglerde, Ankara’da gerçekleşen Genel Merkez kongrelerinde, Bilecik Söğüt’te, Rize mitinginde, partimizin İstanbul mitinglerinde gençliği organize ederek büyük bir coşkuyla teşkilatımızın yüzünü ak etmiştir. Ayrıca kendisi Dünya ve Avrupa şampiyonları yetiştirmiş, 900 öğrenciyi spor akademisine yerleştirme başarısına imza atmış değerli bir eğitimcidir. Genel Merkez’inde takdiriyle görevi devralacak arkadaşımızın partimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız sonsuzdur. Kendisine hep birlikte destek olacağız.” Dedi.


Toplantıda AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı Başkan Adayı Sefer Sarı, kendisini tanıttı.