Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yıldönümünde Aziz Atatürk önderliğinde tarihi kahramanlıklarla dolu Büyük Türk milletinin eşsiz mücadelesiyle kazandığı zaferlere vurgu yaptı.

VATAN TOPRAKLARI

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yayınladığı yazılı mesajda şu ifadelere yer verdi; 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de düşmanın mağlup edildiği Kurtuluş Mücadelesinde, Türk Milletinin düşmanları vatan topraklarından ebediyen sökülüp atılmıştır. Başkomutanlık Meydan muharebesi, tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin, vatanına, bayrağına ve geleceğine sahip çıktığı günün adıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Ordusu ve fedakar Türk Milleti; canı pahasına bu vatanı korumuş ve emanet etmişlerdir.

KAHRAMAN ORDUMUZ

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Zaferinin ruhu aynıdır. Sultan Alparslan'ın Malazgirt Destanıyla Anadolu’nun kapıları Türklere açılırken, bunu hazmedemeyenler bu kez 851 sene sonra karşılarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman ordusunu buldu. Atalarımızın bu vatan ve millet için yaptığı fedakarlıklar, kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Bu emanete sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.

BÜYÜK ATATÜRK

KOVİD-19 salgını bir yandan, ülkemizin dört bir tarafında yaşanan sel ve yangın felaketlerinde kaybettiklerimizin acısını yaşıyoruz. Milletimiz tarih boyunca olduğu gibi yardımseverliğini sürdürürken, Devletimiz her geçen gün güçlenmektedir. Rabbim Devletimizi ve Milletimizi korusun. Bu felaketlerin yanı sıra diğer ülkelerde yaşanan ve üzülerek izlediğimiz savaşlar, akan kan maalesef dinmiyor. Türkiye olarak bunları yakından takip ederken, Aziz Atatürk başta olmak üzere ecdadımızın bize bıraktığı mirasın daha önemli olduğunun bir kez daha kavranması gerekmektedir.

RAHMETLE, SAYGIYLA

Cumhuriyeti kurarak modern, çağdaş ve güçlü bir ülkeyi bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını saygıyla ve dua ile anıyorum.  Vatan için can veren Aziz Şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah her birinden razı olsun.  

ATAMIZIN İZİNDEYİZ

“Biz Türkler Bütün Tarihimiz boyunca, hürriyet ve istiklale timsal olmuş milletiz” diyen Büyük Atatürk’ün  açtığı yolda ve gösterdiği hedefe doğru ilerlemeye devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularla kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.