Hendek Dikmen yaylasında geleneksel hale gelen ve birbirinden güzel etkinlere sahne olacak olan Dikmen Yayla Şenliği bu yılda coşku ile geçecek.  2 - 3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 112’nci Dikmen Yayla Şenlikleri'ne geri sayım başladı.

DİKMEN YAYLA ŞENLİĞİ 2 – 3 TEMMUZDA

Yaylaları ve yayla şenlikleri ile öne çıkan Hendek, binlerce kişinin katılımı ile vatandaşların aynı horon halkasında bir araya geldiği yayla Dikmen Yayla şenliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Salgın hastalığın etkisinin iyice azalması ve başta maske olmak üzere birçok kısıtlamanın kaldırılmasının ardından vatandaşların dört gözle beklediği Dikmen Yayla Şenliğinin tarihleri açıklandı. 2 - 3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte ünlü sanatçılar sahne alacak.

Bu yıl Hendek Dikmen Yayla Şenliği 112'inci kez yapılacak

ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK

2 gün 1 gece sürecek şenliklerde ünlü Sanatçılar Meryem Akyüz, Gizem Kara, Yavuz Tonyalı, Filiz Karadeniz, Atilla İlerin, Murat Kurtuluş, Aydın Güner, Erdican Çetinkala, Beratcan Sarı, Emre Sarıcı, Ümit Kazın, Serdar Sarı, Erdal Köseoğlu, İsmail Güler, Yamaç Ağasarlı, Muhammet Yıldıztaş, Sait Ceylan, Yasin Kılıç, Serdar Sarı sahne alacak. Dikmen Yaylası’nda yapılacak olan şenliklere birbirinden güzel Karadeniz sanatçıları katılarak iki gün boyunca yaylacıları doyasıya eğlendirecek.

Bu yıl Hendek Dikmen Yayla Şenliği 112'inci kez yapılacak

MUHTAR AYVAZ: HERKESİ BEKLİYORUZ

İlk olarak Hendek Belediye Başkanını makamında ziyaret ederek yayla şenliği çalışmaları hakkında bilgiler veren Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, “ Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu ile yaylamızda yapılacak olan şenlik çalışmaları hakkında ve tedbirler hakkında istişare yaptık. Sağ olsun başkanımız bize her türlü desteği sağlayacağını ifade etti. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ücretsiz şenliğimize tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN BABAOĞLU: GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Kültürü, doğası ve yaylalarıyla Hendek olarak Sakarya'nın en güzel yaylalarına sahip olduklarının altını çizen Başkan Babaoğlu, bu yıl 112’ncisi düzenlenecek olan Dikmen Yayla şenlikleri öncesi Muhtar Menderes Ayvaz’ı makamında misafir ederek, şenlik çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yaylacılık geleneklerini sürdürmek ve yayla turizmini devam ettirmek istediklerini belirten Başkan Babaoğlu, “Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz yayla şenliklerimizi bu yıl coşku ile kutlayacağız. Tadı damağımızda kalmıştı. Tekrardan yaylalarda buluşmak, bir arada olmak, eğlenmek, neşelenmek, yerel yemeklerin tadına bakmak, yayla coşkusunu doyasıya yaşamak adına tüm yayla sevdalılarını 2 gün 1 gece ünlü sanatçılarımızın katılacağı şenliğe bekliyoruz” dedi.