İlçemizde meydana gelen yoğun sağanak yağışlar sonrası yaptığımız incelemelerde, yetersiz altyapı ve yol kenarlarındaki kanalların tıkanması sonucunda bazı mahallelerimizde ve grup mahalle yollarının bazı kesimlerinde belli aralıklarla trafiği tehlikeye sokacak şekilde derin çökmeler olduğunu gözlemledik.

- Sümbüllü mahallesinde yaptığımız incelemelerde; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Grup yolunun bazı kesimlerinde yer yer çökmeler bulunmakta.

Yine Sümbüllü Akıncılar sokakta sel nedeniyle yıkılan köprüden ve tarla yollarının bozuk olmasından dolayı vatandaşlarımız evlerine ve tarlalarına gitmekte güçlük çektiklerini ifade ettiler.

- Yarıca’da yaptığımız incelemelerde; sağanak yağışlar sonrası oluşan heyelanının ve dere yatağının taşması sebebiyle Harmantepe ve Yarıca yolu kenarındaki kanalların tıkanması sonucu, gelen sular taşarak evlere zarar vermektedir. Bu kanalların ivedilikle temizlenip dere ye bağlanması, aksi takdirde yağacak sağanak yağmurlarda evler sular altında kalma riski ile karşı karşıya bulunmaktadır.

- Kırktepe ve Çamlıca mahallelerinde sağanak yağış sonucu yollarda çökmeler ve toprak kaymaları bulunmaktadır.

Olumsuz hava koşullarının devam ettiği bu günlerde Fındık sezonunun da başlaması ile, vatandaşlarımız ürünlerini toplamak için tarlalarına gitmekte zorlanıyor.

Bu konuda mahalle sakinleri, yollarının ve yıkılan köprünün bir an önce yapılması için yetkililerden acil destek beklediklerini ifade ettiler.
Ana arterlerde artan araç trafiği ile, yollardaki heyelan ve çökmeler neticesi kazalara davetiye çıkarmakta. 
Olası kazaların önlenmesi ve köylümüzün bu fındık sezonunda zor durumda kalmaması için,önlemlerin ivedilikle alınması ve  yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir.

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek İlçe Başkanı