HİMDER Hendek İmam Hatipliler Derneği Başkanı Muhammed İkbal CAMCI, Erol Mütercimler'in İmam Hatiplileri ifade ederek, "İmam Hatiplilerden tecavüzcü, tacizci çıkar" gibi tahkir edici bir ifade kullanmasının asla kabul edilemeyeceğini belirterek kendisini şiddetle kınadığını ifade etti.

Bu söylem ile tüm imam hatip camiası zan altında bırakılılmıştır, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğimiz Avukatları aracılığı ile hemen hızlı şekilde hukuki süreci başlatmıştır. 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bizde Sakaryada açılacak olan davaya destek vereceğiz.

Tüm İmam Hatip Mezunları ve camiamıza gönül veren gönüldaşlarımız bu davalara güçlü bir şekilde destek vermektedir.

Şu anda ülkeyi yöneten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın TBMM Başkanımız ve birçok bakan Millet vekili Belediye Başkanı Vali ve çok sayıda bürokrat İmam Hatiplidir. Bütün bu camiayı töhnet altında bulunduran bu yaklaşım kesinlikle kabul edilemez.

İmam Hatipler Ülkemize değer yetiştiren, Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan çok değerli isimleri yetiştiren  okullarımızdır. Bu okullarımızın tamamı devletin okullarıdır. Devletin müfredatını belirlediği disipline ettiği, teftiş ettiği okullardır.

Bu camiayı lekelemeyi itibarsızlaştırmayı başaramayacaklar. Bu konuda elimizden ne gelirse yapacağız, ÖNDER başkanımız Sayın Kamber ÇAL bey gerekeni söyledi. SİMDER Başkanımız Sayın Yahya BAKIR ve tüm ilçe Başkanlarımız ile irtibat ve teyakkuz halindeyiz her türlü tepkiyi bize yakışan şekli ile ortaya koyacağız.

Muhammed İkbal CAMCI

HİMDER

Hendek İmam Hatipliler Derneği