Bugün 23 Nisan özellikle benim kuşak iyi bilir bu heyecanı.

Örneğin ben ilkokul 3.sınıf öğrencisiyken trampet takımına seçilip bayramda stadyumda ailece izlerken geçit yapma heyecanımı hiç unutmam. 

Hepimzin vardır boyle guzel 23 Nisan anıları. Buradan paylaşamıyorum cunki fotolarım dıjıtal ortamda değil :) Ama eminim herkesin vardır.

Ne kadar güzel , ne  kadar değerli olduğunu bilmek başka bir şey ama anlamak bambaşka. Hayatım dünyanın en zorlu bölgelerinde coğrafyalarında geçti ve böyle coğrafyalarda bu kez bir başka kulvarda koşturmaya devam ediyorum. 

10 yıl önce bugün sevgili Kameraman arkadaşım Ahmet Algüvercin çok güzel bir görüntüyü kaydetmişti . Usulca muz taşıyan arabaya yaklaşıp oradan bir muzu araklayan bir miniği bu kareyi 23 Nisan sız çocuklar diye yayınlamıştık TRT Türk'te hazırladığımız programda. Her 23 Nisanda şimdi aklıma hep o kare ve bu coğrafyalardaki 23 Nisan sız çocuklar gelir. 

Çocuga özguven sevgi vermezseniz geleceğinizi yaşatamazsınız İşte bu yüzden ATATÜRK büyük bir liderdi. Bunu hala anlamak istemeyenlere onu anlatmaya çalışmayın önemli olan çocuklarımıza tıpkı biz ere öğretildiği gibi Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi öğrete bilmek ama öyle kalıplaşmış sözlerle değil , gerçekten yaşayarak ve yaşatarak . Çocuklarımıza ne kadar şanslı olduklarını anlatalım kın nefret söylemleri siyasi dini inançların yarattığı ego ve kişisel soylmlerinizi bir tarafa koyup anlatın. 

Ben bugün yine 23 Nisan sız çocukların fotoğraflarını paylaşıyorum . Ve balon seker alıp onların kapmlarda 23 Nisan'ını kutlamaya gidiyorm.

Bu dünya çocuklarının da bayramı çünkü . İnsallah bu savas ve kaostan kurtulup bir 23 Nisan şenliğinde gülerek oynayarak gelirler Türkiye'ye ...

Yemen'den Sakarya'ya Çocukluğumun en guzel anılarını yaşadığım Hendek'e selamlar. Bu sited Hendek Haber'de  benim zamn zaman Dunyanın farklı bolgelerinde ve Turkiye'den izlnimlerimi paylaşacağım .Öncelikle şunu biin dünyanın en güzel cografyalrından brined yaşıyorsunuz. Kıymetini bilelim.  B çerçevede bende naçizane duygularımı düşüncelrimi burden paylaşacağım.

 

- - -