Karara karşı çıktıklarını belirten Öğrenci Velileri Okul Bahçesinde bir araya geldi… Yıkılacağı veya yapılmayacağı konusunda 3 Maymunun oynadığı okulla ilgili olarak Gerek Siyasilerden Gerekse Hendek Belediyesinden Bir açıklama yapılmazken, bugün öğrenilen bilgilere göre okulun yıkılacağının kesinleştiği öğrencilerin ise Nuriye Mahallesinde yer alan Eski Hendek Endüstri Meslek Lisesinde öğrenim görmeleri için atamaların yapıldığı Okul Kadrolarına tebliğ edildiği öğrenildi. Gelinen Son Noktada Yıkılmasının Kesinleştiği Belirtilen Lisenin alanının yıkım kararının kim ve kimler tarafından istendiği ve kimlerin ardında durduğu zaman içerisinde çıkması beklenirken, Yeni Yapılması için yer tahsisi nin yapıldığı iddia edilen okulun, Hendek de bir dönem Adliye Yapımı için sanayi ye çok yakın olması nedeniyle iptal edilen ve şimdi ise Hendek Anadolu Lisesinin yapımı için Milli Eğitim Bakanlığına Tahsis Edildiği Belirtilen Hendek Noksel Çelik Boru Sanayi bölgesinde yer alan Bir alanın tahsis edildiği iddia edildi. Konunun Muhatabı Hendek Belediyesinden Vatandaşlara ve Velilere Yönelik Herhangi Bir Açıklama Yapılmazken, Yıkılması Planlanan Okulun alanına yapılmasının planlandığı ida edilen ve geçmişte Basına Kapalı Olarak Düzenlenen Hendek Kent Konseyinde projenin bir bölü konuşularak görüşüldüğü ida edilen projenin nasıl bir proje olduğu da merak konusu oluyor. Diğer bir husus ise İsmin Belirtilmeyen bir İlçe Başkanın Birkaç ay önce Milli Eğitim Müdürünün Sakarya’ya gelişinde kendileriyle görüşme şansı yakaladığını ve bu okulun akıbetinin ne olacağı konusunda bir görüşme yaptığı belirtilirken, bu görüşmede ise Kesinleşmiş karardan geri dönülemeyeceği okul aile birliği başkanıyla paylaştığı öne sürüldü. Bir diğer husus ise, okulun yıkım kararının kesinleşme bilmesi için 1999 yılından bu güne alınan karat sağlık raporunun aksini ortaya çıkaracak olan ikinci güncel karot örneğinin de alındığı ve bu dokümanların Belediye de olduğu iddia ediliyor. ‘16:00’ya 1 kala Müdür Bey Beni Aradı gelebilir misiniz, okulun yeri belli oldu. Teslim Tebellüğ Edildi, 16:30’da müdür bey gitti bize bunu tebliğ edecek. Benim Sezinlediğim şu Bizi Nuriye Gönderecekler, Çünkü şöyle dedi, Beştepelerden 2. , Servetiye Caddesinden 3. servis kaldırır, şurdan bunu yaparız öğrencileri getirilir götürürüz şeklinde devamlı yönlendirme yaptı. Kimse buradaki veriyi, öğrenciyi düşünmüyor, eğitimi düşünmüyor. Bakın burası Hendek’in ikinci en iyi okulu bu duruma düştüyse artık. Ben şahsi olarak söylüyor ‘gelecek kaydım var benim kimse nim cocuğumu düşünmüyorki’. İlginç Bir Şey var Canım Sıkıldığı için söylüyorum Milli Eğitim Bakanına İlçe Başkanı Gidiyor diyor ki Bakanın Selamı varmış arkadaşlar diyen Okul Aile Birliği Başkanına Veliler, Bakanın Selamını Bu Şekilde Geri iade ediyoruz’ diyen veliler alınan kararlara karşı çıktı. 

Ben Hakkımı Helal Etmiyorum, Okulun yapılmadan yıkılmasını istemiyorum, çocuğumuzu götüre bilecğeimiz bir okul olur ozaman yıkarsın, bu okulu yıkamazsınız diye bir şart Okul Kesinlikle aynı alana yapılmayacak, Hendek Özel Eğitim Kurumunun Hemen Altının tahsis edildi. Hendek Belediyesi tarafından edinilen bilgilere göre tahsisin edildiği belirtildi. Diğer bir husus okulun yıkımından ne kadar süre sonra o alana okulun yapılacağı bilinmezliğini korurken, Okul Velileri ve Aile Birliği Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ile bu konu hakkında görüşmek üzere Hendek Belediyesine HArekete Geçti. Veliler Harekete Geçti Geçmesine Hendek Belediyesi Koridorlarına akın eden okul velilerini Hendek Belediye Zabıta Ekipleri Karşıladı, Başkanın Makamında bulunmaması nedeniyle veliler başbakan ile görüşmedi. Ardından Kalabalık Veli ve Okul aile birliği topluluğu, Muammer Sencer Caddesi Üzerinden Hendek Ak Parti İlçe Başkanlığına gitti, İlçe Başkanı İle Görüşen Okul Aile Birliği başkanı Hendek Milli Eğitim Müdürlüğüne Davet Edilmesi üzerine , Aileler Hep Birlikte Hendek Milli Eğitim Müdürlüğüne gittiler. 

Burada yaşanan bir süre bekleme ve görüşmenin ardından, yarın Hendek Belediye MEclisine gideceklerini Belirten kararı uygulamayacaklarını belirten veliler, meclise çıkmaya ya hızlanıyor. Yaşanan bu süreçte gerek Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü , Gerekse Hendek Belediyesi bir resmi açıklama yapmazken, veliler bu kararı duymalarından bu güne 3 farklı girişimle okulun yıkım kararı ve yapılması düşünülen okulla ilgili olarak bilgilendirilmedi, açıklama yapılmaması vatandaşları ve velileri belirsizliğe sürükledi. 

Hendek Kamuoyu açıklama bekliyor…