Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da Vatandaşlara şöyle seslendi .

‘Halletme iradesine bu iktidar sahip hiç endişeniz olmasın Türk Silahlı kuvvetlerimiz uçaklar helikopterler insansız hava araçları ülkemizin dört bir yanından on binlerce iş makinesi bölgede farklı sorumluluk alanlarına rağmen tüm kamu kurumlarımızdan binlerce personel büyük bir fedakarlıkta bölgede insanımıza hizmet ediyor.

Can siperane bir şekilde gayret gösteren tüm ekiplerimizce gönüllülerine teşekkür ediyorum.

Reklam Şöhret çıkar veya Gündem olmak peşinde koşmayan o gizli kahramanların hakkını ödeyemeyeceğimizi çok iyi biliyoruz.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak Rabbim hepsinden razı olsun diyor bu zor günlerimizde arama kurtarma ekiplerini göndermek suretiyle milletimizle dayanışma sergileyen tüm dost ve kardeş ülkelere de şükranlarımı sunuyorum kardeşlerim acımız ne kadar büyük olursa olsun devlet millet sırt sırta vererek bütün bu sıkıntıların üstesinden geleceğine yürekten inanıyor.

Artık her şehrimizin uygun yerlerinde yaygınlaşan çadır kentlerimizin yanı sıra konteyner ve prefabrik yapılardan oluşan barınma merkezlerinin kurulmasına ayrıca versin diğer bilgilerimize gitmek isteyen depremzedeleri belli bir plan dahilinde otellere yurtlara ve kamu misafirhanelerine yerleştiriyoruz.

Bir daha açıklıyoruz o da şu üniversitelerimizin tamamının Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtların bu işler için kullanacağız Zira Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi şu anda bir defa tatil ediyoruz tamamen uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler ve üniversitelerimizi bu noktada tadil ederek Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarını inşallah misafirhane gibi kullanacağız.

Veya deprem Bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13.000 günün üzerindeki yükümlü askerimizin Mart ve Nisan cetvleri de Mayısa Ertelenmiştir.’