TÜBİTAK'ın '2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' ve '2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı' kapsamında kabul edilen bu projeler, SUBÜ öğrencilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO, Arifiye MYO, Denizcilik MYO, Ferizli MYO, Geyve MYO, Hendek MYO, Pamukova MYO, Sakarya MYO, Sapanca MYO, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

145 Öğrencinin Projesine TÜBİTAK Destekleyecek

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada, SUBÜ'nün proje kültürünün gelişmeye başladığını ve dış kaynaklı programların desteğiyle bunun kanıtlandığını belirtti. Rektör Sarıbıyık, "Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimiz artık proje kültürünün yeşerdiği bir ortamı solumaya başlıyorlar. Onların proje kültürü kazanması ülkemizin geleceğinin daha da parlak olmasının yolunu açıyor. Katma değerli ürünler üretmenin temel direklerinden birisinin proje kültürüne sahip olmak olduğunu düşünüyorum. Proje sayımızdaki büyük sıçramayı inşallah önümüzdeki yıllarda kabul oranlarımızda da göstermek istiyoruz. Emek veren her bir öğrencimize ve danışmanlık yapan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

SUBÜ öğrencilerinin TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirdiği projeler, üniversitenin Ar-Ge kültürüne katkı sağlayarak öğrencilerin mezuniyet sonrası çalışma alanlarında yenilik geliştirmelerine olanak tanıyacak.