Doğa Yürüyüşleri’nin 26 Mart Pazar günü Karagöl-Acelle Parkuru ile başlayacağını söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, vatandaşların kayıt işlemleri ve yürüyüşlerle ilgili bilgiler verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşleri’nde İlkbahar Dönemi başlıyor. 8 hafta sürecek İlkbahar Dönemi Doğa Yürüyüşleri’nin 26 Mart Pazar günü Karagöl - Acelle Parkuru ile başlayacağını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2009’dan beri yılda  yılda iki defa olmak üzere gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşlerimiz artık bir klasik haline gelmiş durumda. Yürüyüşlerimize tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

Kayıtlar 20 Mart Pazartesi başlıyor

Doğa Yürüyüşleri için kayıtların 20 Mart Pazartesi günü saat 09.00’da başlayacağını duyuran Aktürk, “Kayıtlarımız yürüyüşlerin gerçekleştirileceği ilgili hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapılacak. İlkbahar yürüyüşleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğümüzün ‘241 20 02’ numaralı telefonunu arayabilirler” ifadelerini kullandı.


En fazla 4 parkura kayıt imkanı

İbrahim Aktürk; “8 hafta sürecek Doğa Yürüyüşleri’ne hiç katılamamış olan doğa tutkunu hemşerilerimize de imkan tanıyabilmek için doğaseverler en fazla dört parkura kayıt yaptırabilecekler. İnternet üzerinden devam edecek kayıt işlemlerinin ardından katılımcıların mail adresine gönderilen kabul ve onay belgelerinin imzalanması gerekiyor. İşlemleri tamamlanan evraklar ilgili hafta içerisinde Perşembe günü saat 17.30’a kadar Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımıza teslim edilmeli. Yürüyüşlerimiz için 200 kişilik bir kontenjanımız var. Yürüyüş günü parkurun olduğu yere hareket etmek için katılımcılarımızın saat 08.30’da Demokrasi Meydanı’nda toplanmaları gerekiyor. Saat 09.00’da ise Demokrasi Meydanı’ndan hareket edilecek.”



2017 İlkbahar Dönemi Doğa Yürüyüşleri Takvimi ise şöyle:

26 Mart Pazar     KARAGÖL -  ACELLE
02 Nisan Pazar    TURNALIK YAYLASI - DIRIM DIRIM YAYLASI - B.YAYLA GEÇİŞİ
09 Nisan Pazar    YÖRÜKYERİ YAYLASI
23 Nisan Pazar    AKGÖL
30 Nisan Pazar    KAYMAKAM SUYU YAYLASI-SOĞUCAK YAYLASI
07 Mayıs Pazar    MELEKŞE SOLAK - ŞAH MELEK
14 Mayıs Pazar    YANIK
21 Mayıs Pazar    AKÇAY