Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından verilen Halk Oyunları dersinde, doğru nefes alma teknikleri konusunda eğitim gerçekleştirildi. Doğru yapılan solunum kalp ritmini düzelterek kan basıncını kontrol altına alır, stresle başa çıkmayı kolaylaştırır ve zindelik sağlar. Öğrenciler, doğru nefes tekniklerini tecrübe ederek keyifli vakit geçiriyor.

Doğru nefes egzersiz kursları sürüyor

Engelsiz Hobi Kursları, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın engelli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemek için düzenlediği bir programdır. Bu kurslar, engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmelerine, öğrenmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Engelsiz Hobi Kursları kapsamında verilen 'Halk Oyunları' dersinde, doğru nefes alma teknikleri konusunda eğitim verildi. Sağlıklı bir solunumun ilk şartının doğru nefes egzersizleri olduğu vurgulandı. Doğru nefes alma teknikleri kalbin ritmini düzelterek kan basıncını kontrol altına alır, sindirimi kolaylaştırır, uykuyu kaliteli kılar, stresle başa çıkmayı kolaylaştırır ve zindelik sağlar.

Doğru nefes egzersiz kursları sürüyor

Öğrenciler, uzman eğitimciler tarafından verilen doğru nefes egzersizlerini tecrübe ederken, keyifli bir zaman geçirdiler. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını arttırmak için düzenlenen bu kurslar, onların kendilerine olan güvenlerini arttırmalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmaktadır.