7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen yarışma, öğrencilerin matematik alanındaki sevgi ve ilgilerini artırmayı hedefliyor. Bu yıl Şehit Mahmutbey Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmaya, 15 farklı okuldan toplam 233 öğrenci katıldı.

ŞEHMATO, ilk olarak 2018 yılında düzenlenmiş olup pandemi nedeniyle iki yıl ara verildikten sonra geçen yıl üçüncüsü gerçekleştirilmişti. Her geçen yıl katılımcı sayısında ve okul sayısında artış gözleniyor. İlk yarışmada 11 okul ve 247 öğrenci yer alırken, ikinci yarışmada 12 okul ve 303 öğrenci, üçüncü yarışmada ise 14 okul ve 203 öğrenci katılım göstermişti.

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Matematik Olimpiyatları düzenlendi

Yarışmanın şartnamesine göre sonuçlar, en geç 12 Mayıs Cuma günü açıklanacak ve ödül töreni ise 17 Mayıs Çarşamba günü yapılması planlanıyor. Yarışmada her sınıf düzeyinde birincilere 1000 TL ödül ve madalya, ikincilere 750 TL ödül ve madalya, üçüncülere ise 500 TL ödül ve madalya verilecek. Ayrıca %10'a giren öğrencilere başarı belgesi takdim edilecek.

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Matematik Olimpiyatları düzenlendi

ŞEHMATO Matematik Yarışması, öğrencilerin matematikteki başarılarını ödüllendirerek motive etmeyi amaçlayan önemli bir etkinlik olarak Hendek'te büyük ilgi görmektedir.