Hendek'te düzenlenen Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, açılış töreniyle start aldı. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, fuarın Türk tarımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Tarım, hayatın ta kendisidir. Tarımsal faaliyetleri asla küçümsememeli, tam aksine büyük bir önem ve destekle karşılamalıyız" dedi.

5. Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, açılış töreniyle start aldı

Hendek Belediyesi tarafından ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek olan 5. Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol stantları gezildi ve üreticilerle görüşmeler yapıldı. Başkan Babaoğlu, fuarın önemine vurgu yaparak, Türk tarımının taşlarından biri olan bu organizasyonun her geçen yıl daha ileriye taşındığını ifade etti.

5. Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, açılış töreniyle start aldı

Başkan Babaoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tarım, hayatın ta kendisidir. Tarım, toprağın ve toprağın verimli kullanımının bir yansımasıdır. Pandemi döneminde gıda sorunlarıyla karşı karşıya kaldık, ancak birlikte çalışarak bu zorlukların üstesinden geldik. Bundan sonrası için de devletimiz ve milletimiz el ele vererek aynı kararlılıkla ilerleyecektir. Ülkemiz bir tarım ülkesidir ve Sakarya bu alanda öne çıkan bir kenttir."

Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu, fuarın Türk tarımına büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Bu fuarlar, üretmek, gelişmek ve geliştirmenin anahtarıdır. Daha büyük alanlarda daha güzel fuarları yapmak için bizler buradayız. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tüm çiftçileri, üreticileri ve vatandaşlarımızı 9-12 Kasım tarihleri arasında Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanına davet ediyoruz" dedi.