8 Nisan, Dünya Roman Günü olarak kutlanırken, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, Turanlar Mahallesi'nde ikamet eden Roman vatandaşlarının sağlık sorunlarını yerinde tespit etmek ve danışmanlık hizmeti sunmak üzere önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Roman Gününde Hendek Turanlar Mahallesine ziyaret gerçekleştirdiler

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar liderliğinde, Dr. Mehmet Baysal, Diş Hekimi Göktuğ Kurnaz, Uzm. Hemş. Deniz Çiftçi, Hasan Kodaman, Hemş. Ülkü Erbaşaran, Ebe Sündüz Dere, Recep Kahveci ve Recep Tandoğan'dan oluşuyordu.

Roman Gününde Hendek Turanlar Mahallesine ziyaret gerçekleştirdiler

Bu önemli ziyarette, Turanlar Mahallesinde yeni göreve başlayan Muhtar Kudret Holat tebrik edilirken, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Birimi tarafından hazırlanan projeler üzerinde ön görüşmeler yapıldı.

Roman vatandaşların yaşadığı mahallenin daha sağlıklı bir çevreye kavuşturulması, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan geliştirilmesi, sağlıklı yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sağlıkla ilgili eğitimler, kanser taramaları, sigara bırakma gibi konuların ele alındığı görüşmeler, gelecekte hizmet kalitesinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Roman Gününde Hendek Turanlar Mahallesine ziyaret gerçekleştirdiler

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, "Sağlığınız Önceliğimizdir" diyerek, bu tür etkinliklerin sıkça tekrarlanacağını ve Roman vatandaşların sağlık sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.