Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencilerini "Karagöz Göklerde" isimli tiyatro gösterisi ile buluşturuyor. İlk gösterimi açık hava etkinliklerinde yapılan bu gölge oyunu, şimdi tüm ilçelerdeki ilkokul öğrencileriyle buluşuyor.

"Karagöz Göklerde" adını taşıyan bu tiyatro oyununda günümüzün kahramanları, uçma yeteneğiyle ünlü Hezarfen Ahmed Çelebi'den başlayarak havacılığın gelişmesine katkı sağlayan Vecihi Hürkuş gibi önemli isimler geçmişten günümüze aktarılıyor.

Karagöz ve Hacivat Hendek'te  İlkokul Öğrencileriyle Buluşacak-4

Tiyatro sanatçısı Seçkin Bayramoğlu tarafından sahnelenen gölge oyununun ilk gösterimi Kaynarca ilçesinde Mimar Sinan İlkokulu ve Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gölge oyununda, Karagöz'ün kendi yaptığı paraşüt ile şehrin belli noktalarından uçuşlar yaparken yaşadığı heyecanlı anlar canlandırılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu gölge oyunu ile kültürel ve manevi değerlerin yaşatılması, tarihsel kahramanların tanıtılması, geleceğe ışık tutulması ve yeni nesillere keyifli bir şekilde aktarılmasının amaçlandığı belirtildi. İlk gösterimin ardından 25 Eylül'de Hendek ilçesindeki ilkokul öğrencileri ile buluşacak olan gölge oyunu, tüm ilçelerde periyodik olarak sahnelenmeye devam edecek.

Karagöz ve Hacivat Hendek'te  İlkokul Öğrencileriyle Buluşacak-2

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencilerine kültürel bir deneyim sunarak tarihsel ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.