Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) mühendisleri, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından düzenlenen "Kaçak Tüketimi ve Mevzuat Eğitimi"ne katıldı. Eğitimde, elektrik enerjisinin yasal olmayan yollarla tüketilmesine karşı mücadele yöntemleri, uygulama ve teorik bilgiler paylaşıldı. SEDAŞ, 20 bin kilometrekarelik alanda 2 milyonu aşkın müşteriye enerji dağıtım hizmeti sunmaktadır. Eğitime, alçak gerilim-orta gerilim (AG-OG) dağıtım şebekesinde görev alan mühendisler, teknikerler ve teknisyenler katıldı.

Kaçak Tüketim ve Mevzuat Eğitimine Katıldılar

Kaçak elektrik ve usulsüz kullanıma karşı mücadelede başarı sağlayan SEDAŞ ekipleri, denetimlerde tespit ettikleri kaçak kullanımları kayıt altına alırken, şebekede görülen kaçak elektrik bağlantılarını iptal ederek vatandaşlara yönelik hayati riskleri azaltıyor. SEDAŞ, ELDER'in eğitimiyle kaçak tüketimle ilgili yetkinliklerini güçlendiriyor. Eğitimde, elektrik tüketiminin yasal olmayan yollarla önlenmesi için mevzuata uygun tespit yöntemleri ele alındı.

SEDAŞ yöneticileri, eğitimle ilgili olarak, "Elektrik dağıtım sektörünün ihtiyaçlarına uygun nitelikli işgücüne ve teknik çalışanlara yatırım yaparak, geleceğin elektrik dağıtım sektörü çalışanlarının kaçakla mücadele konusundaki farkındalığını artırıyoruz. ELDER'e bu bilgilendirici ve farkındalık yaratan eğitimler için teşekkür ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.