Bismillahirrahmanirrahim

Bütün hamtlar ve övgüler Allahu Teâlâ’ya mahsustur. Âşıkların gözyaşları adedince, denizlerin damlaları adedinde, Salât ve selam Hz.Muhammed Mustafa  (s.a.v.) ‘e âline olsun.
Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed

Değerli okurlarım! Cabir İbn-i Abdullah el-Ensari (.r.a.) den rivayet olunmuştur. Ey Allah’ın Rasülü, dedim Anam babam sana feda olsun, Allahu Teâlâ her şeyden önce ilk olarak neyi yaratmıştır? Bana haber verirmisiniz.

Kâinat’ın en güzeli (s.a.v.) buyurduki; Ey Cabir! Allahu Teâlâ her şeyden önce kendi nurundan senin peygamber’in nurunu yarattı. Ve o nur, Allahu Tealanın kudreti ile Allahu Tealanın dilediği zamana kadar dönüp durdu.

O zamanlar yani o nur yaratılmadan levh, kalem, cennet, cehennem, melekler, yerler, gökler, güneş, ay, cinler ve insanlar yoktu. Allahu Teâlâ kâinatı yaratmak istediği zaman o nuru dört parçaya böldü.

Birinci parçadan kalemi yarattı. İkinci parçadan levhi yarattı. Üçüncüparçadan da arşı yarattı. Sonra dördüncü parçayı da yine dörtparçaya böldü.

Birinci parçadan gökleri yarattı. İkinci parçadan yerleri yarattı.

Üçüncü parçadan ise cennet ve cehennemi yarattı. Dört parçayı yinedört parçaya böldü. Birinci parçadan mü’minlerin gözlerinin nurunu yarattı. İkinci parçadan gönüllerinin nurunu yarattı- ki bu nur ile Mevla Teâlâ bilinir.

Üçüncü parçadan ise mü’minlerin ünsiyetlerinin nurunu yarattı. Ki bu nur, “Lailahe İllallah Muhammedür Resülüllah” şeklinde olan tevhit kelimesidir.

Bu hadis-i şeriften anlıyoruz ki, kâinatta ilk önce, hemde her şeyden önce yaratılan, Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) mübarek nurudur.

Bütün kâinat onun nurundan yaratılmıştır. O olmasaydı hiçbir şey olmazdı.

Allahu Teâlâ Habibini öyle bir sevmiştir ki, onun yüzü suyu hürmetine âlemleri yaratmıştır. Dikkat edilirse, en sonunda dörde bölünen nurun dördüncü parçasının ne olduğunu bildirmemiştir.

İşte o dördüncü parça; da sevgilinin kendisidir. O’baştanbaşa nurdur.

Kâinat ışığını bu nurdan almıştır. Hatta kâinatın kendisi o nurdan zuhur etmiştir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor.

”Ben, nasın yaratılışta evveliyim, peygamber göndermek itibariyle de ahiri bulunmaktayım”
 
 “İnsanlar diriltilecekleri zaman yerden ilk çıkacak olan benim. Onlar (huzur-u İlahiye) geldiklerinde hatipleri ben olacağım. Allah’ın (c.c.) rahmetinden) ümidlerini kestiklerinde onlara ben müjdeleyeceğim. O gün Livau’l Hamd benim elimde olacak. Âdemoğlunun Allahu Teala’ya en kerim olanı da benim. Bunda fahr, yok. Kıyamet günü geldi mi, ben peygamberlerin imamı, hatibi ve şefaat sahibi olacağım. Bunda övünme yok.” (Tirmizi)

Rabbim sevgilinin şefaatina nail eylesin nurlu yolundan ayırmasın cennet’de sevgiliye komşu eylesin. Sevgiliyi ziyaret etmeyi nasip eylesin. Amiiin.
 
Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed