Hendek Ziraat Odası Başkanlığı, tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetleri kapsamında değerli üreticiler Yüksel KURTUL, Ahmet KURTUL ve Kemal İMAMOĞLU'nun bahçelerini ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde kök çürümesi, dallarda yosunlaşma, bakteriyel yanıklık ve güneş yanığı gibi tarımsal sorunlar tespit edildi.

Hastalıklı bölgelerin tespiti üzerine Hendek Ziraat Odası uzmanları, çiftçilere çözüm önerileri sundu. Kök çürümesiyle mücadelede, hastalıklı bölgenin temizlenerek 750 gr ardıç katranı ve 250 gr göztaşı karışımı uygulamasının tavsiye edildiği belirtildi. Eğer hastalık ilerlemişse, köklerin tamamen sökülmesi ve çukur içerisine sönmemiş kireç atılmasının, 5 yıl boyunca dikim yapılmamasının önemine dikkat çekildi.

Hendek'te Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Çalışmalarına Devam Ediyor

Bakteriyel yanıklık ve dallarda yosunlaşma için ise bordo bulamacının etkili bir çözüm olduğu anlatıldı. Toprak tahlilinin de önemine vurgu yapılırken, çiftçilere toprak analizlerinin düzenli olarak yaptırılması konusunda öneriler sunuldu.

Hendek Ziraat Odası Başkanlığı, üreticilere yapmış oldukları ziyaretlerde sağladığı bilgilerle tarımsal üretimin artırılması ve kaliteli ürün elde edilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Çiftçilere verilen tavsiyelerle, tarımsal sorunların çözümüne yönelik etkin adımlar atılması ve verimli hasatlar elde edilmesi amaçlanıyor.

Hendek'te Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Çalışmalarına Devam Ediyor

Hendek Ziraat Odası Başkanlığı, üreticilerimize hayırlı ve bol hasatlar dilerken, tarımsal danışmanlık hizmetlerine olan desteğin artarak devam etmesini bekliyor. Tarımsal sektörün gelişmesi ve üreticilerin desteklenmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini belirtiyo