Hendek'te faaliyet gösteren Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Sakarya Hendek Yurtları personeli, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime katıldı. Personel, "Gençlerin Ruh Halini Güçlendirme Personel Eğitimi" kapsamında bilgilendirildi.

Hendek'te Personel Gençlerin Ruh Sağlığına Yönelik Eğitim Aldı

Eğitimde, günümüz gençlerinin dijitalleşmiş dünyada karşılaştığı zorluklar ve ruhsal sağlıklarını güçlendirmeye yönelik stratejiler ele alındı. Katılımcılara, gençlerin cep telefonu, bilgisayar, laptop, tablet ve internet bağımlılığı, sosyal izolasyon, pandemi sürecindeki etkileşim eksikliği gibi konularda farkındalık kazanma ve bu konularda nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgi verildi.

Hendek'te Personel Gençlerin Ruh Sağlığına Yönelik Eğitim Aldı

Eğitimde ayrıca, günümüz gençlerinin teknolojiye dayalı yaşam tarzı, sürekli bilgi bombardımanına maruz kalmaları, sosyal ilişkilerdeki değişimler gibi konular da ele alındı. Katılımcılara gençlerin ruh sağlığını anlama, destek olma ve gerekli durumlarda profesyonel yardım arama konularında rehberlik edildi.

Hendek Yurt Müdürlüğü personeli, gençlerle daha etkili iletişim kurma, onların duygusal ihtiyaçlarına duyarlılık gösterme ve ruhsal sağlıklarını destekleme konularında aldıkları eğitimle daha donanımlı hale geldi.