Sakarya İli Hendek İlçesi'nde yaşanan cami hırsızlıkları son buldu. 27 -30 Ağustos 2023 tarihleri arasında Sümbüllü, Soğuksu, Kurtköy, Tuzak, Yeşilvadi, Kargalıyeniköy, Servetiye, Nuriye, Kazimiye ve Martinler mahallelerinde bulunan cami, mezarlık ve mahallelerdeki hayrat çeşmelerinin musluklarının çalınmasının ardından Sakarya İl Jandarma Komutanlığı JASAT Dedektifleri (Jandarma Suç Araştırma Timi) harekete geçti.

Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, hırsızlık olayının arkasındaki iki şüpheli tespit edildi ve bu şüpheliler, JASAT Dedektifleri ile Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş timlerinin ortak operasyonuyla yakalandı.

Hendek’te İki Kişi Hırsızlıktan Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

Yakalanan şüpheliler, çaldıkları muslukları hurdacılara sattıklarını itiraf etti. Musluklar, hemen bulunarak camilere teslim edildi.

Yakalanan şüpheliler, Ö.K ve Ö.K adını taşıyor ve 10 ayrı hırsızlık suçundan haklarında açılan soruşturma sonucu Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanarak Ferizli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Hendek’te İki Kişi Hırsızlıktan Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

Hendek halkı, güvenlik güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde cami ve mahallelerindeki hırsızlık vakalarına son verilmesinden memnuniyet duyuyor. Olayın aydınlatılmasında emeği geçen tüm jandarma ekiplerine teşekkür ediliyor.