“KALAYIK’A YENİ KÖPRÜ

Hendek’te yoğun yağışlar sonrası oluşan sel felaketinin ardından Kalayık Mahallesinde hasar gören ve yıkımı gerçekleştirilen köprünün yerine Hendek Belediyesi tarafından yenisi inşa ediliyor.

Hendek Kalayık Mahallesinde Yeni Köprü İnşa Ediliyor.

KALAYIK MAHALLESİ

Hendek Belediyesi tarafından Kalayık Mahallesinde yoğun yağışlar sonrası oluşan sel nedeniyle hasar gören ve yıkımı gerçekleştirilen köprünün yenisinin yapımına başlandığı duyuruldu. Tehlike arz eden köprünün yıkımının ardından vatandaşların mağdur olmamaları adına yerine geçici olarak beton büz ile geçiş oluşturulmuş ve vatandaşın kullanımına sunulmuştu. Hendek Belediyesinden konuyla ilgili yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada; “ Kalayık Mahallemizde bulunan ve sel sonucu kullanılamayacak derecede büyük hasar gören körünün yerine ekiplerimiz tarafından yeni köprü yapım çalışmalarına başlanmıştır. Ekiplerimiz çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın kullanımına sunacaktır” ifadelerine yer verildi.

Hendek Kalayık Mahallesinde Yeni Köprü İnşa Ediliyor.

BAŞKAN BABAOĞLU DETAY VERDİ

Sel afetleri sonrası olumsuz durumların yaşanmaması için ilgili kurumlarla planlı bir şekilde tüm tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Doğal afetler sonrası oluşan hasarı en aza indirmek için ekiplerimiz ilgili kurumlarımızla birlikte sürekli temas halinde ve yoğun çalışmalarla gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Sel afetinin vurduğu mahallelerinden biri olan Kalayık mahallemizdeki köprü kullanılmayacak hale gelmiş ve hızlıca selin yaralarını sarmak ve vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak adına ekiplerimizin yoğun çalışmaları neticesinde büzle geçiş oluşturulmuştu. Ekiplerimiz kalıcı olarak mahallemizde vatandaşlarımızın kullanacağı daha güvenli ve konforlu köprünün yapımına başlamış bulunmakta. İlk etapta köprümüzün 1. ayak betonu atılmış olup 2. ayak temel kazısına başlanmıştır. Dereden 6 metre yükseklikte olacak olan köprünün uzunluğu 13,5 metre, kubbe çapı 7,20 metre, genişliği ise 8 metre olacak. Bu çalışma sayesinde şiddetli yağışlarda bu tip afetlere dayanacak bir köprü inşa ediyoruz. Tabi ki Allah’ın afetine karşı koyacak bir gücümüz yok fakat biz hasarı en aza indirmek için elimizden geldiğince vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde tüm kurumlarımızla birlikte çalışarak önemlerimizi almaya devam ediyoruz. Bu tarz afetlerde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşanmaması adına bu çalışmalar önemli” diye konuştu.”

Hendek Kalayık Mahallesinde Yeni Köprü İnşa Ediliyor.

Haber : Hendek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Basın Bülteni