Acilacak olan klüp aynı zamanda bir gençlik ve spor derneğidir ve ana amaç gençleri ve çocukları spora ve sanata yönlendirmektir .                    

TSF NİN YAPİSİ : Türkiye Satranç federasyonu Futbol fedarasyonu gibi bir federasyondur ve satranç ta basketbol voleybol futbol gibi bir spor olarak degerlendirilir.Bu federasyon bir çok turnuvalar düzenler ve futbolda olduğu gibi ligleri vardır .Bu liglerde ve yarışmalarda başarılı olan ögrencilere milli takım yolu açılır ve eğer milli takımı kazanırsa yurt dışında bizi temsil eden bir sporcu olur .      

 SATRANÇ'IN FAYDALARİ:.  Satrancın Yararları

 - Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur. 

 - Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. 

 -Süratli, doğru  ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla  yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir.

 - Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir.

 -"Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir.

 - Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak,  bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur.

 - Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. 

 -Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına  yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir.

 - Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır.

 - Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve  yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar.

 - Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir.

 - Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir.

 - Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.

 - Başarılardan büyük hazlar duyarak daha da başarılı olmaya yönlendirir.

 - Yepyeni hedefler göstererek bu yeni hedefler doğrultusunda motivasyon sağlar.

 - Kişilerin olumsuz bir yönünü, eksikliğini, veya bir davranış bozukluğunu hızlıca ortaya çıkarır.

 - Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretir.

 - Yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine yardımcı olur.

 - Satrancın yararlarını gösteren bütün bu maddeler, Milli Eğitimin de temel amaçlarındandır, Türk Milli  Eğitimi’nin  öğrenciler tarafından kazanılmasını istediği temel davranışlardır. Bu kadar pozitif etkisi olan bir araç kesinlikle bir 'EĞİTİM ARACI'dır. Yeryüzünde başka hiçbir araç, bu kadar olumlu davranışların hepsini birden bireylere kazandıramaz!

Öyleyse, çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak 'Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma’ amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı  bu amaç  bir  'görev' olarak benimsenmelidir.

 AYRİCA KULÜBÜMÜZDE ENGELİ ÖĞRENCİLEREDE HAFTADA 2 SAAT ÖZEL EGİTİM HOCASİ TARAFİNDAN DERS VERİLECEKTİR .AYRİCA ZEKA GELİSTİRİCİ BİR COK YENİ VE ÖZGÜN METARYALERLE ZEKA ARTİRİCİ EGİTİM UYGULANACAKTİR .