Hendek'in Esentepe Mahallesi'nin ana yolu, iyi bir durumda olsa da ara yolların çukurlarla, toprakla ve çamurla kaplı olduğu belirtildi. Mahallede bulunan 26 tavuk çiftliği, tonajlı araçların sıkça çalıştığı bu yolların bakımının gerekliliğini vurguluyor. Ancak, taleplerine rağmen bu yolların bakımının yapılmadığını ifade eden mahalle sakinleri, çiftlik sahiplerinin de bu konuda katkıda bulunması gerektiğini dile getiriyor.

Mahalle Muhtarı Abdullah Serbest, yaptığı açıklamada çiftlik sahiplerinin, her iki ayda bir ortalama 2 milyon lira vergi ödediğini ve yılda 50 milyon lira gibi ciddi bir vergi yükümlülüğüne sahip olduğunu belirtiyor. Muhtar Serbest, çiftlik sahiplerinin bu vergi miktarının %20'sini daha ellerine geçmeden devlete ödediklerini dile getiriyor.

Ayrıca, kış aylarında çiftliklere malzeme taşıyan kamyonların sık sık sorunlar yaşadığını, bu durumun çiftlik sahiplerini ve mahalle sakinlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Muhtar Serbest, devletin herkese eşit hizmet vermesi gerektiğini ve çiftlik sahiplerinin de bu hizmetten eşit şekilde yararlanması gerektiğini vurguluyor.

Hendek Esentepe Mahallesi Yolları İçin Muhtar Serbest'ten Çağrı

Mahalle Muhtarı Abdullah Serbest, devletin zenginden alıp fakire vermesi gerektiğini belirterek, çiftlik sahiplerinin de daha iyi bir yaşam standardına kavuşmaları için bu konuda destek beklediklerini dile getiriyor.