Büyükşehir Belediyesi ‘Önce Yaya Güvenliği’ sloganıyla özellikle şehirdeki meydan ve yaya trafiğinin yoğun olduğu alanlarda çizgi ve uyarı tabelası uygulanması konusunda hassas çalışmalarını sürdürüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülen çalışmalar, gün içerisinde Hendek İlçe Polis Trafik ve Asayiş Ekiplerince kontrollü bir şekilde yapıldı. 
 Hendek Cumhuriyet Meydanında Yaya Geçidi Çalışması yapıldı.

Bölgede yoğun bir trafiğin aktığı Cumhuriyet Meydanında sürdürülen yaya geçidi çalışmalarında Trafik kontrollü bir şekilde sürdürülürken, zaman zaman trafik tek yöne yönlendirilerek çalışmalar tamamlandı. 

YOL-BAK’tan yapılan açıklamada, “Sakarya’mızın daha güvenli ve güçlü bir ulaşım ağına sahip olması ve yayaya öncelik veren bir şehir olarak anılması için çalışmalarımıza hız verdik. Kent genelinde yaya geçidi ve tabela yenileme işlemlerimizi gündüz-gece sürdürüyoruz. Mesaimiz yaz sezonu boyunca devam edecek” denildi.

Yetkililer Otomobil sürücülerinin yaya geçitlerine riayet etmeleri istenirken, Sivil ve Resmi Polis ekipleri yaya kaldırımı ihlali yapan otomobillere cezai işlem de uyguluyor. 

Hendek Cumhuriyet Meydanında Yaya Geçidi Çalışması yapıldı.