Etkinlik olan "Renklere Yolculuk" programına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vek. Ahmet Hamarat, Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Md. Vek. Gülşen Fatma Dursun, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi Yöneticisi Hülya Bilgin Çolakoğlu, okul öğretmenleri ve öğrencileri, Gelişimsel Yaklaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Eğitim Merkezi ve Çoksen Özel Eğitim Merkezi yönetici, öğretmen ve down sendromlu öğrencileri, huzurevi sakinleri ve sağlık çalışanları katıldı.

"Renklere Yolculuk" etkinliği kapsamında yaşlılar ve down sendromlu çocuklar, kostüm giymiş gençlerle birlikte rüzgar gülü objeleriyle unutulmaz anlar yaşadılar.

Programın açılış konuşmasını Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar yaptı ve ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Simge Ünlü bir konuşma gerçekleştirdi. Şair Alimoğlu, kendi yazdığı "Çınarın Kalbinden" adlı şiiri seslendirdi. Programın sunuculuğunu yapan Uzm. Hemşire Deniz De Asis ise kendi yazdığı "Meleğin Kalbi" adlı şiiri okudu. Daha sonra Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Ebru Gürlü, "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var" adlı şiiri seslendirerek down sendromlu çocuklara mikrofonu verdi. Melekler ve çınarlar duygusal anlarda buluştu.Programın ardından birlikte yemek yendi ve çocuklar ile gençler dans etti ve şarkılar söyledi.

Hendek Bayraktepe tesislerinde duygusal anlar yaşadı.-1

Bu etkinlik, down sendromlu çocukların ve yaşlıların eğlenceli bir ortamda bir araya gelerek topluma farkındalık yaratmayı amaçlayan bir çalışmaydı. Etkinlik, Mart ayı içinde Dünya Yaşlılar Haftası ve Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla planlan

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen bir etkinlikte, huzurevinde yaşayan yaşlılar ve down sendromlu çocuklar Hendek Bayraktepe tesislerinde bir araya geldi. "Renklere Yolculuk" adı verilen program, Mart ayı içindeki Dünya Yaşlılar Haftası ve Dünya Down Sendromu Günü'ne denk gelmesi dolayısıyla düzenlenmiş ve topluma farkındalık geliştirme amacı taşımaktaydı.

Programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ahmet Hamarat, Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Gülşen Fatma Dursun, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi Yöneticisi Hülya Bilgin Çolakoğlu, okul öğretmenleri, öğrenciler, Gelişimsel Yaklaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Eğitim Merkezi ve Çoksen Özel Eğitim Merkezi yöneticileri, öğretmenler, down sendromlu öğrenciler, huzurevi sakinleri ve sağlık çalışanları katıldı.

"Renklere Yolculuk" etkinliğinde, yaşlılar ve down sendromlu çocuklar kostüm giymiş gençlerle birlikte rüzgar gülü objeleriyle unutulmaz anlar yaşadılar. Programın açılış konuşmasını Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar yaptı. Ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Simge Ünlü bir konuşma gerçekleştirdi. Şair Alimoğlu kendi yazdığı "Çınarın Kalbinden" adlı şiiri seslendirdi. Programın sunuculuğunu üstlenen Uzm. Hemşire Deniz De Asis ise kendi yazdığı "Meleğin Kalbi" adlı şiiri okudu. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Ebru Gürlü, "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var" adlı şiiri seslendirerek down sendromlu çocuklara mikrofonu uzattı. Bu duygusal anlarda melekler ve çınarlar bir araya geldi.

Hendek Bayraktepe tesislerinde duygusal anlar yaşadı.-3

Etkinlik sonrasında birlikte yemek yenildi ve çocuklar ile gençler dans etti, şarkılar söyledi. Bu eğlenceli etkinlik, down sendromlu çocukların ve yaşlıların bir araya gelerek toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir çalışmaydı.

"Çınarların Sevgi Köprüsündeyiz, Meleklerin gözlerindeki renklerdeyiz, Yüreğinin rüzgarına anlam katalım, Umut edelim, Fark edelim, Rüzgar Gülüyle" sloganıyla düzenlenen bu etkinlik, Mart ayında gerçekleştirilmiş ve Dünya Yaşlılar Haftası ile Dünya Down Sendromu Günü'ne denk getirilmiştir.

Hendek Bayraktepe tesislerinde duygusal anlar yaşadı.-2

Bu etkinlik, yaşlılar ve down sendromlu çocukların bir araya gelerek keyifli bir ortamda vakit geçirmesini sağlamayı ve toplumun bu konuda farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır. Melekler ve çınarlar, duygusal anlar yaşayarak birbirleriyle buluşmuşlardır.