Başkan Yüce'nin Hedefi: "Sakarya, Dünyada Tarım Üssü Olacak"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya 5. Tarım Fuarı'nda yaptığı konuşmada, şehrin tarım alanındaki iddiasını vurgulayarak "dünyada tarım üssü olmak" hedefini dile getirdi. Yüce, seracılık, botanik vadisi ve çeşitli üretim alanlarındaki projelerle Sakarya'nın adını dünyaya duyurduklarını ifade etti.

Fuarlarla Sakarya nın adını dünyaya duyuracaklarını belirtti

Yüce'nin belirttiği tarımda marka şehir hedefine ulaşmak adına gerçekleştirilen çalışmalar arasında, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Sakarya Botanik Vadisi, ve Uygulamalı Tarım Eğitim Merkezi gibi projeler bulunuyor. Başkan Yüce, bu projelerle kısa sürede Sakarya'nın tarım alanında dünyaca tanındığını ve bu başarının devam edeceğini vurguladı.

Hendek Çok Amaçlı Toplantı ve Fuar Alanında Yapmış Olduğu Konuşmada Yüce, tarımın Sakarya için bir avantaj olduğunu belirterek, toprak yapısıyla zengin ve verimli bir tarım potansiyeline sahip olduklarını ifade etti. Melen Botanik Vadisi'nde 20 çeşit bitki yetiştirdiklerini söyleyen Yüce, tarımın önemine vurgu yaparak "Toprak, öyle bir veli nimettir ki; ne kadar emek verirsen, ne kadar değer verirsen sana kat kat fazlasını geri verir." dedi.

Fuarlarla Sakarya nın adını dünyaya duyuracaklarını belirtti

Başkan Yüce ayrıca, tarımda dünya ölçeğinde örnek modeller geliştirdiklerini belirterek, örtü altı tarım, aromatik bitki yetiştiriciliği, pakong bitkisi üretimi gibi alanlarda Sakarya'nın öncü bir konumda olduğunu dile getirdi. Yüce'nin açıklamaları fuar katılımcıları tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Fuar organizasyonu tarafından Başkan Yüce'ye katkılarından dolayı plaket takdim edilirken, Başkan Yüce Türkiye'nin dört bir yanından gelen çiftçilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.