Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan yarışlar, 5-6 Ağustos tarihlerinde iki gün boyunca sürecek. İlk yarış 5 Ağustos Cumartesi günü saat 09.00'da Adapazarı-Kaynarca yolu Emirsultan Mevkii'nde başlayacak. İkinci yarış ise 6 Ağustos Pazar günü saat 09.00'da Yeni Atatürk Stadyumu önünde düzenlenecek olan Kriteryum yarışları olacak.

Dünya Bisiklet yarış heyecanı Sakarya'da yaşanacak

Yarışlar, spor severlerin yoğun ilgisini çekecek ve Sakarya'nın Dünya Bisiklet Şehri ünvanına yakışır bir organizasyon olacak. Yarışlar aynı zamanda Sakarya'nın yetiştirdiği milli sporcu Kamil Yaşar Eşer'in anısını yaşatmak için düzenleniyor. Eşer, Sakarya'nın gurur kaynağı olan milli bisikletçilerden birisiydi ve hocaların hocası olarak da biliniyordu. Bu nedenle yarışlara onun ismini vermek, ayrı bir anlam taşıyor.

Dünya Bisiklet yarış heyecanı Sakarya'da yaşanacak

Yarışlarda dereceye giren sporcular için Pazar günü saat 16.00'da ödül töreni düzenlenecek. Spor severlerin katılımıyla büyük bir şölen havasında geçmesi beklenen yarışlar, Sakarya'nın spor ve bisiklet tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunacak.