Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, tabandan gelip milleti anlamayanlara, kim olursa olsun hiçbir makamın, millet adına tepeden verilmemesi gerektiğini belirterek “Artık bilinç arttı. Milleti gözeteni, millette gözetecek.” dedi.

SİYASETTEN, TABANDAN UZAK KİŞİLERE GÖREV VERİLMESİN

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki siyaset anlayışının artık değişmesi gerektiğini belirtti. Siyasetin en temel amacının milleti anlamak ve sorunlarına çözüm bulmak olduğunu ifade eden Serbes, bununda ancak sahadan gelen, milletin derdini dert edinen, bu konuda büyük istek ve arzu duyan ve bunu fiilen ortaya koyan siyasetçilerle sağlanabileceğini söyledi.

Bilim, sanat, spor ve çeşitli branşında başarılı olmuş, ancak siyasetten uzak ve isteksiz kişilerin tepeden alınan bir kararla, sırf o kişinin başarısından siyasi rant elde etmek için milletvekilliğine, belediye başkanlığına ya da çeşitli makamlarına taşınmasının millet için bir yarar sağlamadığını dile getiren Serbes, “Ayrıca bu durum, siyaset yapmayı istemeyen ancak tepeden gelen teklifi de kıramayan kişilere de sıkıntı vermektedir. Aslında bu insanlara bir nevi kötülük de yapılıyor. Bu süreçte kişinin kendi dalındaki başarısı zamanla gölgeleniyor ve kişiliği yıpranıyor. Bu da o kişi adına üzücü bir durum. Burada hiç kimseyi kastetmiyorum. Eskiden bu güne kadar gelen Türkiye’deki sıkıntılı bir tabloyu ortaya koyuyorum ve bundan vazgeçilmesi çağrısında bulunuyorum.” diye konuştu.

MİLLET İŞ, AŞ VE HUZUR BEKLİYOR

Artık siyasi parti genel merkezleri ve genel başkanların, siyasetten uzak ve isteksiz, siyaseti bilmeyen, tabandan gelmeyen, halkın dilini konuşmayan, milletin sıkıntılarını anlamayan, bu sıkıntılara çözüm bulmak için çırpınmayanları bir makama taşımamaları gerektiğinin altını çizen Serbes, şunları kaydetti: “Milletimizin derdi iş, aş, huzur ve yarına güvenle bakmak. Millet yetki verdiği kişiden kendisi için çalışmasını, sorunlarına çözüm bulmasını istiyor. Halk bir makama getirdikten sonra kendi sıkıntısı ile ilgilenmeyen, sahaya inmeyen, kendisini dinlemeyen, anlamayan ve  aynı dili konuşmayanları istemiyor.”

MİLLET ARTIK BİLİNÇLİ, MİLLETİ GÖZETENİ MİLLETTE GÖZETECEK

Ender Serbes, pandemi ve ekonomik kriz sebebiyle toplumun çok büyük bir kısmının nefes alamaz durumda olduğunun altını çizerek, “Bu gün geçinebilecek kadar sabit gelirli olanlar hariç (Bu da toplumda azınlıkta) halkın çoğunluğu büyük bir sıkıntı içinde. Ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve pandemi süreci milletin belini büktü. Pandemi döneminde milyonlarca insan işsiz kaldı. Cüzi kalan dar alandaki devlet desteği çözüm olmadı. Özellikle hizmet sektöründe çalışanlar gelirsiz kalarak perişan oldu. Daha bir çok sektör battı. Büyük bir üzüntü içerisinde neredeyse her gün intihar haberleri okuyoruz. Millet sıkıntılarını anlayacak ve çözüm bulmaya çalışacak siyasetçiler istiyor. Kendi dilini konuşanların bir makama gelmesini arzu ediyor. Milletimiz artık bilinçli. Millet önümüzdeki bir seçimde tabanının sesini dinleyen, tabandan gelen, halkın derdiyle dertlenen kişilerin kendisini temsil etmesini istiyor. Bunu sahada gezerken görüyoruz. Siyasi partilerde artık buna kayıtsız kalamayacak. Millet, milleti gözeten, kendisini anlayan kişileri aday gösteren parti ve kişileri tercih edecek.” şeklinde konuştu.