Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, eğer istersek tüm hayatımızı bayram tadında huzur ve güvenle yaşayabileceğimizi söyledi.

BAYRAM KÖTÜ DUYGULARDAN ARINDIRIR

Ender Serbes, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, Sakaryalıların ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerle kutladığını belirtti. Bayramın havasıyla insani değerlerin ön plana çıktığını, kişilerin birbirlerine sevgi ile baktığını, iyi dileklerde bulunduğunu dile getiren Serbes, “Bayrama gerçekten inanan insanlar, bütün kötü duygulardan arınır. Kini, nefreti, öfkeyi, bencilliği, hasedi, kibri, hırsı, zannı hayatından çıkaran insanlar, gerçekten layıkıyla bayramı yaşayan insandır.” ifadesini kullandı. 

HER GÜNÜ BAYRAM GİBİ YAŞASAK DÜNYA GÜZEL OLURDU 

Kötü niyetli, bilerek, isteyerek kötülük yapanlar ve bundan nemalananlar hariç, toplumun neredeyse tamamına yakının bayramda çok güzel duygular beslediğini kaydeden Serbes, mesajını şöyle sürdürdü: “Bayramda küsler birbiri ile barışır. Bütün kırgınlıklar, farklılıklar bir tarafa bırakılır. Herkes olduğu gibi kabul edilir. Keşke bütün hayatımızı bayram hassasiyetinde yaşayabilsek dünya daha güzel bir yer haline gelirdi. Tüm hayatımızı bayram tadında huzur ve güven içinde yaşayabilirdik.” diye konuştu. 
ZORLUKLARI AŞABİLİRİZ
Ekonomik kriz yanında, salgınını getirdiği olumsuzlukların toplumumuzun büyük kesimini derinden etkilediğini vurgulayan Serbes, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle işyerleri çok uzun bir süredir kapalı kalan küçük esnaf ve günübirlik geçinenler çok zor durumda kaldı. Devlette yeterince destek vermeyince mağduriyetler katlanarak arttı. Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı milyonlarca insan için buruk geçti. İnsanlar en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Yeni yeni normalleşmenin başladığı bu günlerde inşallah Kurban Bayramı yeni, güzel başlangıçlara vesile olur. Güzel günlerin habercisi olur.”

BAYRAMLAŞIRKEN DİKKAT 

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının sona ermediğini hatırlatan Serbes şu uyarılarda bulundu: “Aşılama çalışmalarında henüz toplumsal bağışıklık düzeyine gelemedik. Bu sebeple bu bayramda da büyüklerimizi ve sevdiklerimizi riske atmadan, bilim adamlarının uyarıları doğrultusunda bayramlaşalım. Çok kalabalık ortamlarda fazla durmayalım. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim. Vaka sayılarının artmaması, yeniden kapanma gündeme gelmemesi için çok dikkatli davranalım. Çünkü kapanmalar en çok ihtiyaç sahiplerini, çalışmak zorunda olanları, günübirlik geçinenleri vuruyor.”

Bayramın aynı zamanda bir yardımlaşma ve dayanışma günleri olduğunun altını çizen Serbes, herkesin yakın çevresinden başlayarak ihtiyaç sahiplerini unutmaması gerektiğini belirtti. Serbes, salgın ve başka sebeplerle yakınlarını kaybedip bayrama hüzünlü girenlere de başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.