İlçemiz Hendek 2. OSB bölgesinde faaliyet gösteren Akcoat fabrikası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri” konulu programdan ilk sertifikayı alan firma oldu.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri” projesi kapsamında ilk sertifikayı alan iş yeri Hendek Akcoat fabrikası oldu.

 İlk Sertifikayı Hendek'te aldılar, ardından doğa yürüyüşü yaptılar…

Sağlık Bakanlığı tarafından, çalışanların sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite yapmalarını teşvik ederek iş yerinde verimliliği ve üretkenliği arttırmak, sağlığı destekleyen bir iş yeri ortamı oluşturmak üzere “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Programı” hayata geçirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yılbaşından bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında Sakarya’da Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Projesi’nde uygunluk göstererek yapılan denetimlerde sertifikayı almaya hak kazanan ilk işyeri oldu.

 İlk Sertifikayı Hendek'te aldılar, ardından doğa yürüyüşü yaptılar…

Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve Akcoat fabrikası ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Taraklı Karagöl ve Acelle Yaylası doğa yürüyüşü etkinliğinde fabrika çalışanları ve sağlık personeli doğa yürüyüşü yaptı. 

Sağlıklı Beslenme ve fiziksel aktivitenin hayatımızdaki önemine dikkat çeken sağlıkçılar yoğun iş temposu ve stres ile baş edebilmenin en güzel yolunun doğa ile başbaşa aktiviteler olduğuna değinildi.
Yürüyüşe katılanlar, ilimizin doğal güzellikler bakımından birçok zenginliğe sahip olduğunu belirterek, herkesin fırsat yaratarak bunu değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.