Gençlerle Yaşamsal Bilgiler ve Doğru Müdahaleler Paylaşıldı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü , Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı  Hendek Abdurrahman Gürses Erkek Yurdunda bulunan gençlere “Hayata Bilgi İle Dokunun” başlığında sağlık bilgisini arttırıcı  bir dizi eğitimler gerçekleştirdi.

Hendek'te Hayat kurtaran eğitimler sürüyor...

Hendek Abdurrahman Gürses Erkek Yurdu Eğitim Sorumlusu Murat Bilgiç’in koordinasyonunu sağladığı eğitimde  Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis gençlere Temel Yaşam Desteği, Yabancı Cisim Tıkanmaları ve Temel İlkyardım başlıklarında bilgiler verdi.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi  ve Uygulamalı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin  ilgiyle katılım sağladıkları eğitim  maket üzerinde uygulamalarla pekiştirildi. Özellikle yaşam bulguları, bilinç kontrolü, Temel Yaşam Desteği (CPR) ve Kurtarıcı (Heimlich ) Manevraları gibi konularda pratik uygulamalar  ile  geleceğin öğretmen adayları , bilgisayar bölümü öğrencileri kendilerini geliştirdiler. 

Hendek'te Hayat kurtaran eğitimler sürüyor...

(OED) Otomatik Eksternal  Defibrilatörler konusunda bilgi veren Uz. Hemşire Deniz De Asis  teknik branşlardaki ve bilişim teknolojilerindeki öğrencilere önerilerde bulundu. 

Gelecekte toplu yaşam alanlarında bu teknolojilerin kullanılacağını ve eğitimli bireylerin en kısa sürede hastaya  müdahale ederek  tıbbi personele teslim edeceklerinden bahseden De Asis , bu bilgilerin hayati önem taşıdığını vurguladı. 

Hendek'te Hayat kurtaran eğitimler sürüyor...

Üniversite öğrencilerine sağlık ile ilgili tasarım/arge  konularında çalışma yapmalarını , amatör gayretlerin ve hayal ettikleri tasarımların  geleceğin sağlık teknolojilerinin insan yaşamına bilgiyle dokunmanın en değerli yolu olduğunu ifade ederek , projelerinde destek olacaklarını kaydetti. Öğrenciler bireylerin sağlığının bozulmasına, hastalanmasına, sakatlanmasına sebep olan yaşamsal riskler konularında ayrıca  bilgilendirildiler.

Uygulamalar ile üç saat kadar süren  eğitim sonuna kadar öğrencilerin paylaşımları, soruları ve ilgisi  ile devam etti.

Sağlığın bütüncül uygulamalarında Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun her yaş grubuna fayda sağlayacak eğitimlerine devam ediyor.