Hendek Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 19.Geleneksel Yağlı Güreş etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen şölene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya,  BBP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser, MKYK Üyesi Bülent İspir, Disiplin Kurulu Üyesi Alparslan Güngör Üsküp, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Arif Yazıcı, Alperen Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Alpay Yavuz, BBP Sakarya İl Başkanı Cemal Can, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, BBP Hendek İlçe Başkanı Engin Yapıcı, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Faruk Özkur, Hendek İlçe Müftüsü Mürteza Gür,  Hendek İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, AK Parti Sakarya eski Milletvekili Ali İnci, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, çevre illerden çok sayıda belediye başkanı ve konuk, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve 15 bine yakın vatandaş katıldı.


14 BOYDA 500 PEHLİVAN

Şölende Tarihi Kırpınar Güreşlerinin ünlü cazgırları Pele Bülent, Salih Bozan, Kemal Kestel, coşkulu anlatımlarıyla güreşlere renk kattılar. Ünlü başpehlivanların ve çeşitli illerden 20 başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 civarında pehlivanın katıldığı güreşler kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Sakarya, İzmit, Ankara, Bolu, Düzce, Zonguldak, Antalya, Samsun, Çanakkale, Alaplı, Çorum, Ordu, Tokat, gibi il ve ilçelerden sporcuların katıldığı güreşleri çevre il ve ilçelerden 15 bin güreş sever izledi. 14 boyda yapılan güreşlerde özellikle büyük orta, baş ve başaltı güreşlerinde heyecan doruğa yükseldi, nefesler tutuldu. Güreşlerin yarı final müsabakalarında başpehlivanlardan Şaban Yılmaz ve Recep Kara, Recep Taslak ve Süleyman Aykırı birbirlerine rakip oldu. Kıran kırana geçen güreşlerin finalinde ise Recep Kara ve Süleyman Aykırı karşı karşıya geldi.


ATA SPORUMUZA DEĞER VERİYORUZ

Her iki başpehlivanın da kontrollü bir mücadele ortaya koyduğu müsabakada Süleyman Aykırı, rakibini puanlamada yenerek sürede yenerek, 19. Selman Dede Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı ve altın kemerin sahibi oldu. Güreşlerin sonunda güreşçilere madalyaları ve kupaları protokol tarafından verildi. Süleyman Aykırı’nın Altın Kemeri BBP lideri Destici ve Başkan Turgut Babaoğlu tarafından takıldı. Güreş etkinliğinde bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Selman Dede Geleneksel Yağlı Güreşlerimizin 19’ncusunu düzenledik. Güreşçilerimiz kıyasıya mücadele etti. Ata sporumuza değer veriyor ve bunu yüzyıllar boyunca sürdürmeyi ve gelecek nesillere aktarmak hedefliyoruz.  Şölenimizi hiçbir sorun yaşamadan tamamladık, emeği geçenlere ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca değerli protokole, vatandaşlarımıza ve canla başla görev güvenlik güçlerimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.


Selman Dede Yağlı Güreşleri Sonuçlar


MİNİK-1

 1- Yasin Uzun

2- Umut Talha Uslu

3- Caner Arslan

3- Can Ergen

MİNİK- 2

1- Emirhan Giral

2- Ferhat Koçak

2- Barış Kemal Yiğit

3- Metehan Resul Ballı

TEŞVİK- 1

1-Yusuf Kulalı

2-Batuhan Kalaycı

3-Abdullah Duman

3-Bedirhan Karakaya

TEŞVİK-2

1-Batuhan Kucur

2- Arif Kanar

3- Umut Altuğ Alkama

4- Caner Baysal

TOZKOPARAN

1-Doğukan Toprak

2- Eray Akpınar

3- Ali Efe Sönmezgil

3- Yusuf Huruzcu

AYAK

1- Engin Atar

2- Furkan Has

3- Semih Karagöz

3- Seyit Sert

DESTE KÜÇÜK

1-Ensar Bıyık

 2-Özgürcan Duman

 3-Alican Türk

 3-Ali Tuğra Akkoç

DESTE ORTA

1-Kadir Güleşen

2-Ahmet Emin Çakırkaya

3-Semih Cuoğlu

3-Bayram Ali İnci

DESTE BÜYÜK

1-Serdar Yıldırım

2-Onur Arı

 3-Mustafa Karagöz

3-Mert Arıcı

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY

1-Hayrullah Kemal Tekmen

2-Özer Yavuzer

3-Resul Tarı

3-Yasin Yüksel

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY

1-Mert Altın

2-Akın Yaz

3-Talat Uyar

3-Fatih Kırat

2-

BÜYÜK ORTA

1-Gazanfer Kahveci

2-Oğuzhan Tekmen

 3-İsmail Çırak

3-Osman Hazar

BAŞALTI

1-Metin Alparslan Temizce

2-Rıdvan Kaya

3-Yücel Serinkan

3-Abdülhamit Altun

BAŞ

1-Süleyman Aykırı

2-Recep Kara

3-Recep Taslak

3-Şaban Yılmaz