Coronavirus döneminde sağlığa vurgu yapılırken, ilçemiz Hendek halkının temel sağlık hizmetlerini aldığı aile hekimlerinin bulunduğu 3 katlı modern binanın asansörleri pandemi başından bu güne hizmet veremiyor.

Corona virüs aşılarının da uygulandığı sağlık merkezinde, 65 yaş üstü vatandaşlar aşı olmak için katları dakikalarca dinlene dinlene çıkmak zorunda kalıyor. Bu günlerde, birçok vatandaş bu durumdan şikayet ediyor.

Hendek de sağlık hizmetlerinde çatlak var…

Edindiğimiz bilgilere göre binanın 2 yıl önce Hendek İlçe Sağlık ve bağlı bulunduğu aile sağlık ocaklarına, aile hekimlerine tahsis edildiği, geçen süre zarfından  binanın yıkım kararı çıktığı öğrenilirken, 2 ay içerisinde yıkılacak binanın Hendek Belediyesi Projelerinden olan, Akon ( Acil Koordinasyon Merkezi)’nin İl Sağlık Müdürlüğüne 2,5 seneliğine tahsis edildiği haberleriyle ilçe çalkalanırken, yaşlı vatandaşlar kendilerini düşünerek hareket edilmediğini belirtiler.

Hendek de sağlık hizmetlerinde çatlak var…

Dün Yaşanan olayda, ileri yaşta bir vatandaşın, Aşı olmak üzere geldiği aile sağlığı polikliniğine çıkan basamaklarda rahatsızlandığı, ilk müdahalenin ardından 112 ekiplerince hastaneye sevk edildiği, o esnada kalp rahatsızlığı geçirdiği öğrenilirken, aylardır bozuk olan asansörün yapılmaması sonucunda, aşıya ve ilaç yazdırılmak üzere merkeze gelen vatandaşlar büyük bir çileye maruz bırakıldıklarını belirterek, sağlık hizmeti almak için geldikleri sağlık merkezindeki asansörün yapılmasını istediler…