Hendek Yenimahalle Anaokulu ekibi, kurumda tüm sınıflarda uygulanan; "Sıfır Atık" projesi kapsamında "Satın Alma Üret, Atma Dönüştür" düşüncesi ile birçok materyalin atıklardan oluştuğu bir "Tabiat Atölyesi" oluşturdu.

Hendek de

Bu atölye, öğrencilere; sınıfta uygulayabileceği - oynayabileceği tüm etkinlikleri bahçede özgürce uygulama olanağı sağlıyor. Okul Öncesi Eğitim sınıflarında olmazsa olmaz öğrenme merkezleri olan sanat merkezi, müzik merkezi, fen ve matematik merkezi, kitaplık merkezi, drama merkezi, ekim - dikim merkezi, keşif evleri gibi alanlar çocukların doğa ile başbaşa eğitim görmelerine olanak sağlayacak şekilde, atık malzemelerden oluşturularak okul bahçesine taşındı

Hendek de

Okul bahçesine taşınan bu öğrenme merkezlerinde bulunan araç - gereç ve materyaller "Satın alma üret, atma dönüştür" prensibi ile atık ve atık malzemelerden yapılmıştır. Bu kapsamda okulda oluşturulan Tabiat Atölyesinde;

Hendek de

Oyun alanında; eski variller öğrenci velileri tarafından kesilip çocuklarla birlikte boyanarak denge parkuru haline getirilmiş Eski araba lastikleri, öğrenci velileri ve öğrencilerle aile katılımı etkinliği ile boyanarak seksek oyun alanı ve çiçek saksısı yapımında kullanıldı.

Hendek de

Müzik Merkezinde; eski telefon direkleri kesilip uygun ölçülere getirildikten sonra yere sabitlenerek rengârenk boyanan atık durumdaki çadır direkleri üzerine monte edilmiş ve ritim çubukları ve ksilofon oluşturulmuştur. Mutfakta kullanılamaz hale gelen tava ve tencereleri öğrenciler evden getirerek boyamış ve ritim panosu oluşturuldu.