SUBÜ tarafından en doğruyu ve en makulü bulmak için gerçekleştirilen Fikir Sofrası toplantılarının bir yenisi düzenlendi. Toplantıda kurulması planlanan teknoparka ilişkin süreçler ve olası çıktılar konuşuldu. Alanında tecrübeli isimlerden bilgi alındı. Rektör Sarıbıyık, Sakarya’nın gelinen süreçte yeni bir teknoparka ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Fikir Sofrası bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Türk-Alman Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi iş birliğinde kurulan Dijital Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Eski Şube Müdürlerinden Mimar Atilla Uzunlu’nun yer aldığı toplantıda SUBÜ tarafından Arifiye’de kurulması planlanan teknopark masaya yatırıldı. Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Eski Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Uğur Özsaraç, SUBÜ Bilimsel Araştırma Projeler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akçil ve teknoparkın kurulum sürecini üniversite adına takip edecek Dr. Öğretim Üyesi Veysel Türkel yer aldı.

Gelinen süreçte yeni bir teknoparka ihtiyacı olduğunu vurguladı

OSB’ye yakın olacak

Teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Ülkemiz de birçok alanda teknoloji kervanına katılmaya başladı. Şehrimiz lojistik yatırımlarla temiz sanayi ilerlemesini sürdürüyor. Tüm bunlar Sakarya’nın yeni bir teknoparka ihtiyacı olduğunu bizlere gösteriyor. Bu anlamda bizim de şehrin yeni üniversitesi olarak bir teknopark kurma düşüncemiz var. Bu amaçla her zaman olduğu gibi en ihtiyaç duyulanı ve en doğruyu bulmak için Fikir Sofrası etrafında bir araya geldik. Tahsin hocamız, Atilla Bey, Hasan Ali hocamız ve ilgili bölümlerden hocalarımızla görüş alışverişinde bulunduk. ‘Bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz’ mottosuyla hareket ediyor ve her alanda bu yönümüzü ortaya koyuyoruz. Son dönemlerde teknoparklar üniversitelerin içine gelmişti. SUBÜ olarak sahayla ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. Bu nedenle teknoparkımızı da 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın bir noktada konumlandırmak istiyoruz” diye konuştu.