AĞAÇLAR BUDANIYOR, YEŞİL KORUNUYOR

Bir yandan fidan dikimine devam eden Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ağaçların korunması ve ulaşım güvenliğinin sağlanması adına başlattığı ağaç budama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

TEHLİKE OLUŞTURAN

Her yıl düzenli olarak yürütülen budama çalışmaları bölge bölge program dahilinde yapılıyor. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, çalışmaların amacının ağacın ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılmasının yanı sıra yaya ve araçların daha konforlu ulaşım sağlamaları ve uzayan dalların elektrik telleri ile temas ederek tehlike arz edebilecek unsurların ortadan kaldırılması olduğu ifade edildi.

TİTİZLİKLE YAPILIYOR

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “ Kış ayının gelmesi ile birlikte yol kenarlarında park ve bahçelerde kuruyan, tehlike arz eden, dalları kırılan ağaçların budama ve bakımları ilçemizde ekiplerimiz tarafından titizlikle yapılıyor. Ağaç budama çalışmalarında; ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgar nedeni ile ağaç dallarının kırılıp herhangi bir zarar vermemesi için çalışmalarımızı bölge bölge program dahilinde gerçekleştiriyoruz. Bu tarz durumların ayrıca araç ve yaya trafiğini de olumsuz etkilememesi adına çalışmalarımız titizlikle yapılıyor” denildi.