“BU KÖPRÜ İKİ MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Hendek Belediyesi yoğun yağışlar sonucu ulaşımda problemlerin yaşandığı Balıklı ve Yarıca Mahallelerini yeni köprü çalışması ile birbirine bağlıyor. 

Hendek’te Balıklı Deresine 8 Metrelik Menfez Köprü İnşa Ediliyor

BALIKLI DERESİNE YENİ KÖPRÜ

Hendek Belediyesi tarafından Balıklı Mahallesine yeni köprünün yapımına başlandığı duyuruldu. Yoğun yağışlar sonrası taşkınların oluştuğu balıklı deresinde vatandaşların ulaşımda problem yaşamamaları adına yarıca mahallesi ile balıklı mahallesini birbirine bağlayacak olan köprünün çalışmalarına başlandı. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada; “Yoğun yağışlar nedeniyle Yarıca ve Balıklı mahallemizdeki vatandaşlarımızın iki mahalleye ulaşımlarında yaşadıkları problemleri ortadan kaldırmak adına bağlantı güzergahında yeni köprü çalışmasına başlanmıştır. Bu çalışma ile ulaşımda problem ortadan kalkacak” denildi.
 Hendek’te Balıklı Deresine 8 Metrelik Menfez Köprü İnşa Ediliyor

BAŞKAN BABAOĞLU: YENİ KÖPRÜ İLE ÇİLE SONA ERİYOR

Balıklı deresinde inşa edilecek olan yeni köprü sayesinde çilenin sona ereceğini dile getiren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ İlçemizde meydana gelen yoğun yağışlar sonrası taşkınların yaşandığı balıklı deremize yeni bir köprünün inşaatına başladık. Yaz aylarında vatandaşlarımızın su seviyesinin düşük olması nedeniyle araçlarıyla dereden geçmek şartı ile iki mahalleye ulaşımlarına devam ediyordu. Fakat yoğun yağışlar sonrası su taşkını nedeniyle ulaşım yapılamaz hale geliyor, vatandaşlarımız ulaşım için daha fazla kilometre kat etmek zorunda kalıyordu. Yeni inşa edilecek olan köprü sayesinde bu problemi ortadan kaldırıp vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Ekiplerimiz 8 adet kutu menfez ile toplam uzunluğu 8 metre olacak olan köprünün ilk menfezleri dereye yerleştirilmeye başlandı. Son derece sağlam ve güçlü tekniklere uygun modern bir köprü inşa ediyoruz. Çalışmalar tamamlandığında iki mahallenin birbirine ulaşımındaki problemi ortadan kaldırmış olacağız. Çileyi sona erdiriyor. Şimdiden ilçemize ve mahallelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.”

Haber:  Hendek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Basın Bülteni