Ali Kemal Sofu ve teşkilatı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için mahalle ziyaretlerine başladı.

Cumartesi günü Ali Kemal Sofu ve yönetimi ,  Yeşilyurt merkez mahalle esnaf ve kıraathane ziyaretleri ile başladı . Yeşilyurt eşrafına Cumhurbaşkanllığı Hükümet Sistemi ile ilgili acıklamalarda bulundular. Genclik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetimi, Yeşilyurt gencleri ile bir araya gelerek toplantılara katıldılar.

Pazar akşamı  İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve Yönetimi Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetimi   , Karatoprak, Aşağı Çalıca ve Sivritepe Mahalelerini ziyaret ederek , Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Anlattılar.  Sivritepe Mahallesinde yeni acılan halı saha ziyareti  yapıp hayırlı olsun temennisinde bulunup genclerle sohbet ettiler.

Sofu Yaptığı Konuşmalarda  "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasamizda yapilan 19. ama en anlamlı ve faydalı değişiklikdir. Çok geniş bir uzlaşı ve mutabakatla halkımızın onayına sunulmuş, milletimizin faydasına, devletimizin istikrarına ve geleceğimizin teminatina vesile olacak bir değişimdir. 



Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı anda ve 5 yilda bir yapılarak gereksiz ve fazla seçimlerin önüne geçilmiş olacak, Hükümeti Cumhurbaşkanı kuracağı içinde Koalisyon ihtimalleri ve istikrarsızlık önlenmiş olacaktır. 18 madde tek tek okunduğunda herkesin çok net kabullenecegi, herbirinin Milletimizin ve Devletimizin menfaatine olduğunu herkes görecektir. Bu değişimi okumadan dusunmeden araştırmadan sadece partizanca ve kişiler üzerinden  ret etmek yerlerine oy kullandığımız çocuklarımızın yarınlarına güçlü geleceklerine engel olmaktır.

Bu referandum şahısların ve partilerin tercihi değil Ülkemizin Devletimizin ve Geleceğimizin Teminat Altına Alınmasıdır. Gelecegimizde Güçlü ve Büyük Türkiyemiz de artık 3 aylık 6 aylık kisa hükümetlerin kurulmamasi, milletvekili ve koalisyon pazarliklarinin yaşanmaması, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tartışmalarının olmaması için Istikrar, İstiklalimiz ve İstikbalimiz için EVET demeliyiz.” dedi.

Konuşmalatın ardından  karşılıklı olarak soru cevap şeklinde devam ederek Mahalle sakinleri ile  hasbihal edildi.