Polis Blokları Parkı Yenileniyor

Hendek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yenimahalle Polis Blokları yeni park yapımı için proje çalışmasını tamamladı. Şehir merkezi ile yeni hastane arasındaki bağlantının kesintisiz olarak sağlanabilmesi amacı ile Hendek Mal Müdürlüğü alt tarafı-Çevre Yolu Osmangazi Caddesi hattında bağlantı yolu açacak olan Hendek Belediyesi Yenimahalle Polis Blokları’nın olduğu bölgede kamulaştırmada evleri yıkılacak hak sahipleri için bina yaparken hemen yanı başında bulunan parkı da yeniliyor.

Kamulaştırma binasının yanına

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, mevcut bölge de herhangi yeşil alan kaybının olmayacağını aksine bunun arttırılacağına dikkat çekerek, “Gerçekleştirilecek bu proje ile yeni hastane yolunun çevre yolu ile kesiştiği bölgede de park alanı oluşturulacak. Konut yapılaşmasının çok yoğun olduğu bu bölgede mevcut park alanı ile birlikte iki adet nitelikli park alanı oluşturulacağından sosyal hayat kalitesi de artacak. Yapılacak olan binanın hemen arkasında mevcut parkımızı yenileyerek modern bir görünüme kavuşturacağız. “dedi.



Park kalıyor

Bir süre önce Polis Blokları Parkı içerisindeki basketbol sahasını kaldırarak burada kamulaştırma binası yapımına başlayan Hendek Belediyesi binanın yanına daha kapsamlı bir park yapacak. Bu kapsamda bölgede bulunan yapıların tahliye edilerek yol açılabilmesi için yine aynı bölgede bulunan Hendek Belediyesine ait arsa üzerinde bina yapılması ve bölgede tahliyesi yapılması planlanan mülk sahiplerinin buraya taşınması amaçlanıyor.

Yenimahalle Polis Blokları

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle Polis Blokları’na yeni park yapımı için proje çalışmasını tamamladı. Yeni parkın içerisinde çocuk oyun grupları, kamelyalar ile mahalle sakinleri tarafından yoğun talep edilen spor aletlerinin yer alacağı bildirildi. Park yapım çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak bölgede yaşayan vatandaşların hizmetine sunulacağı öğrenildi.